Лікар-гастроентеролог розповів про єдиний спосіб, слідуючи якому, можна уникнути похмілля

Про те, що потрібно робити, а чого краще уникати, зі слів доктора медичних наук, професора медичного університету імені Сеченова Олексій Буеверов, пише видання "Голос.UA".

Зокрема, не варто чергувати спиртні напої з мінеральною водою, в надії зберегти хороше самопочуття до ранку: розбавлений алкоголь має такий же ефект, просто випити його потрібно більше. Хоча, якщо в результаті алкоголю буде випито менше, то це, що цілком природно, набагато краще для організму. До того ж рясна закуска посприяє мінімізації ранкових страждань, дарма що весь обсяг прийнятого всередину спирту немалий.

Може допомогти й вживання алкоголю з низьким вмістом вищих спиртів-уникайте дешевих вин в коробках і погано очищеного самогону. Але і радіти тому, що похмілля після рясних узливань не турбує, теж не варто, через те, що швидше за все, просто свідчить про розвиток першої стадії алкоголізму.

Мучительное похмелье

Але якщо алкогольних процедур не вдалося уникнути, то може допомогти їжа, багата цинком і вітамінами групи B, що ще й знизить ризик алкогольного отруєння.

Популярні новини зараз

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Показати ще

Не забувайте - можливість алкогольного отруєння зростає, якщо ви п'єте занадто багато і дуже швидко. Не вживайте понад двоє напоїв однакової міцності протягом однієї години застілля, а спиртовмісні склади ковтайте малими дозами, і в чистому вигляді, уникаючи алкогольних сумішей. А сприятливо вплинути на можливий похмільний синдром може невелика стартова доза алкоголю, яку краще прийняти перед узливаннями - це дозволить відстрочити дію ферментів, що викликають похмілля, і підготувати організм до інтоксикації.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що великодні яйця можна фарбувати не тільки харчовими барвниками або цибулевим лушпинням, але й овочевими соками.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що куркума здатна запобігти онкологічні захворювання і проблеми з серцем.

А до цього ми розповідали про те, в яких випадках звичайна кава може бути дуже небезпечна.