Вибір вина на вихідний або святковий вечір також важливий, як і вибір закуски. Фахівці розповіли, на що звернути увагу, щоб смак напою вас не розчарував, а ранок наступного дня був добрим.
Для початку потрібно визначитися з кольором вина (біле, рожеве, червоне), вміст цукру напою (сухе, напівсолодке, солодке), ціновий діапазон і країну виготовлення.
Вибирати вино виключно через красиву обгортку, яку бачите перший раз – ризиковано. Краще ретельно вивчити опис.
Експерти рекомендують вибирати або сухі вина, або солодкі. Оскільки напівсолодкі варіанти виготовляють способами, більшість яких не корисні для організму. А ось виготовлення сухих і солодких перевірено століттями.
До слова, в країнах виноробів, наприклад у Франції, Італії, взагалі відсутнє поняття напівсолодке вино. Воно або солодке, або ні.
Якісне, натуральне солодке вино коштує дуже дорого ціна стартує від 200 гривень. А ось варіант хорошого сухого можна придбати дешевше, ціни стартують від 120 гривень.
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Фахівці радять запам'ятовувати або записувати сорти винограду, які вам сподобалися. Вони вказані на етикетці. Наприклад, Сапераві, каберне-совіньон, мерло, піно нуар, шираз, санджовезе і т. д. Тоді наступного разу серед сотні одиниць в магазині ви зможете легко знайти ваш варіант.
Важливо: один і той же сорт може абсолютно по-різному "грати" у різних виробників. Бо всі сорти винограду мають смакові та ароматичні особливості, які залежать від локації виноградника і технологій виготовлення.
Обов'язково повинен бути вказаний рік врожаю на пляшці, а не рік бутилювання. Але у базових вин прайсом від 120-150 гривень рік часто відсутній.
Великий вік позитивно впливає тільки на червоні вина, а для білих і рожевих він має зворотний ефект.
Країна виробництва вина також має бути згадана, і чим точніше географічна локація виноградника - тим краще. Це говорить про якість напою.
Класифікація вина також важлива й у кожної країни вона своя, її позначають буквами на етикетці. Наприклад, італійські вина мають найвищу класифікацію з чотирьох букв - DOCG, коли символів менше – відповідно рівень на ринку нижче.
Якщо ви хочете відчути себе сомельє - дегустувати напій і спостерігати, як за перші 15 хвилин змінюється смак і запах, то множте стартову ціну вина хоча б на два.
Раніше "Нyser" писав про те, що вчені спростували міф про користь вина.
Також наш портал повідомляв, експерти розповіли, скільки можна пити алкоголю чоловікам і жінкам на добу.
Нагадуємо, стало відомо, як алкоголь впливає на щеплення від "корони".