Вчені попередили про шкоду картоплі для серцево-судинної системи

Фахівці встановили, що улюблена багатьма картопля несе загрозу організму. Даний овоч може підвищувати тиск, що в свою чергу посилює ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи. Про це повідомляє видання express.
Підвищений кров'яний тиск вважається одним з головних факторів ризику серцево-судинних захворювань. За останніми даними в світі налічується близько мільярда людей, які страждають від цієї недуги. У ВООЗ впевнені, що гіпертонія є однією з ключових причин виникнення інсультів і серцевих нападів.
Вчені виявили, що деякі продукти здатні підвищувати тиск. Одним з таких виявилася картопля. Експерти виділили три способи її приготування, які негативно позначаються на серцево-судинній системі людини. Так, рекомендується не зловживати вареною і печеною картоплею, а також картоплею-фрі. Вчені відзначають, що найбільшої шкоди даний овоч приносить саме організму жінки.
Також дослідники провели експеримент в ході якого встановили зв'язок між частотою споживання картоплі і високим тиском. Вчені залучили до дослідження 187 тисяч осіб, яких розділили на дві групи. Перша група вживала картоплю мінімум чотири рази на тиждень, а інша не більше разу на місяць. Результати показали, що добровольці з першої групи набагато частіше страждали від гіпертонії ніж учасники з іншої групи. Звичайно ж це не означає що потрібно повністю відмовлятися від улюблених страв, в яких присутня картопля. Досить просто не зловживати даним продуктом і максимально урізноманітнити свій раціон.

Раніше портал Hyser інформував, що медики назвали популярні продукти, які збільшують ризик розвитку недоумства.

Також портал Hyser писав, що лікарі з'ясували які продукти можуть захистити від розвитку злоякісної пухлини в організмі.

Крім того портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали продукти, які запобігають закупорці судин.