Євген Комаровський розповів, як правильно лікувати ГРВІ

ГРВІ є сезонним захворюванням, яке щорічно вражає мільйони людей. Відомий педіатр і телеведучий Євген Комаровський розповів, як найбільш ефективно лікувати гострі респіраторні вірусні інфекції. Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

Так, педіатр зазначив, що насамперед пацієнту варто забути про противірусні препарати та постільний режим. Також доктор засумнівався в ефективності "фуфломіцинів", які нібито зміцнюють імунну систему. Він закликав не вірити цьому і не вживати подібні препарати. Ще одним міфом, на думку Комаровського, є необхідність приймати препарати від кашлю. Лікар рекомендував замінити судинозвужувальні засоби від нежиті на промивання носа сольовими розчинами.

Доктор Комаровський зазначив, що на час хвороби найкраще на час обмежити себе в їжі і вживати якомога більше рідини. Це може бути чай або компоти. Не менш важливою умовою для швидкого одужання: людина повинна знаходиться в прохолодному і добре провітрюваному приміщенні (температура повітря близько 20 градусів) при цьому слід одягатися якомога тепліше. Також лікар додав, що потрібно використовувати зволожувач повітря. У разі тяжкого перебігу хвороби і високої температури Комаровський рекомендував приймати ібупрофен.

Педіатр підсумував, що швидка і ефективна боротьба з ГРВІ тримається на декількох китах: посмішка, чисте і прохолодне повітря, багато пиття і мінімум їжі.

Раніше портал Hyser повідомляв, що педіатр Євген Комаровський розповів, як діяти в разі якщо у людини пропав нюх.

Також портал Hyser інформував, що Доктор Комаровський назвав шість найефективніших способів зміцнити імунну систему організму.

Популярні новини зараз

Хитрість наших бабусь: що зробити, щоби до сковорідки нічого не прилипало

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

Крім того портал Hyser писав, що лікарі назвали продукти, які не можна вживати на голодний шлунок. На перший погляд нешкідливі і навіть корисні продукти можуть завдати істотної шкоди здоров'ю.