Лікарі попередили про небезпеку надлишку солі в організмі

Сіль використовується в кулінарії протягом тисячоліть і є важливою складовою в приготуванні практично будь-якої страви. Однак її надлишок в організмі людини загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям. Так, лікарі назвали небезпечні симптоми, які сигналізують про надлишок солі. Про це повідомляє портал "Жіночий світ".

Лікарі радять максимально обмежувати споживання солі і підкреслюють, що її надлишок легко розпізнається за цілою низкою ознак. Наприклад, якщо людина постійно хоче пити, то з більшою ймовірністю у нього в організмі зайва кількість солі.

Фахівці відзначають, що якщо протягом доби людини переслідує спрага і навіть вночі доводиться переривати сон, щоб попити води, то це сигналізує про зневоднення і занадто Солоному раціоні харчування. Крім того медики виділяють ще одну вкрай неприємну ознаку надлишку солі в організмі: погіршення когнітивних функцій головного мозку. Зайва кількість солі негативно впливає на мозок, згодом чого у людини погіршується здатність швидко міркувати і приймати рішення. Біль в попереку також може попереджати про надлишок солі. За словами лікарів надлишок натрію в раціоні призводить до збою в роботі нирок.

Люди, які люблять солону їжу можуть зіткнутися з ще однією проблемою: різкими коливаннями тиску. Справа в тому, що сіль затримує рідину, в результаті чого збільшується навантаження на серце. Лікарі відзначають, що деякі люди періодично відчувають головні болі, які можуть сигналізувати про надлишок солі. Варто підкреслити, що вірною ознакою зайвої кількості солі в організмі вважаються набряки обличчя, рук і ніг.

Раніше портал Hyser інформував, що лікарі назвали доступний продукт, який покращує зір і зміцнює імунну систему.

Також портал Hyser писав про те, що лікарі назвали кашу, яка сильно шкодить організму.
Крім того портал Hyser повідомляв, що лікарі розповіли чи можна вживати воду під час прийому їжі.
Популярні новини зараз

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Навіть "смужку" показала: відома українська блогерка похвалилася "дорослими фото"

Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням

Показати ще