Експерти розповіли, чому так небезпечно давати діти пластикові іграшки.

Так, експерти розповіли, чим може обернутися для здоров'я дитини гра з пластиковими іграшками. Адже виявляється, що в них міститься дуже багато шкідливих речовин, які можуть сильно нашкодити здоров'ю людини. У лабораторіях було встановлено, що в одній пластиковій іграшці може міститися близько 100 шкідливих речовин.

"З 419 хімічних речовин, що містяться в твердих, м'яких і пінопластових матеріалах, що використовуються в дитячих іграшках, ми виявили 126 речовин, які потенційно можуть завдати шкоди дитячому здоров'ю в результаті раку або неканцерогенних ефектів, включаючи 31 пластифікатор, 18 антипіренів і 8 ароматизаторів", - пояснює дослідник Петер Фантке з технічного університету Данії (DTU).

У той же час в деяких країнах все ж є контроль за тим, яке пластик використовується при виробництві дитячих іграшок. Але на світовому рівні немає ніяких заборон. Тому батьки повинні самі стежити за тим, які іграшки купуються їх дітям. Так як вони можуть сильно нашкодити і привести до серйозних наслідків для дитини.

За словами дослідників, діти в західних країнах накопичують в середньому 18,3 кг пластикових іграшок щороку - і ми тільки починаємо з'ясовувати, що насправді міститься у всій цій масі.

Краще купувати своїй дитині більш безпечні іграшки, які виробляються з безпечних матеріалів. Вони не можуть завдати шкоди організму дитині. Якщо після контакту дитини з пластиковою іграшкою у нього з'явилася алергічна реакція, то таку іграшку слід відразу ж викинути і більше не наражати нікого на небезпеку.

Популярні новини зараз

Ваші троянди засохнуть і їх доведеться викопувати: чим у жодному разі їх не можна удобрювати

Вам навіть ніж не знадобиться: як швидко почистити картоплю за допомогою простої хитрості

Будьте дуже обережні: автомобілістів попередили про неприємності на трасах

Їх розхоплюватимуть двома руками: рецепт курячих рулетів з крабовими паличками та плавленим сиром

Показати ще

Раніше Hyser писав про те, що коли кашель вказує на запалення легенів, доктор Комаровський дав відповідь.

Також писали, що в ДСНС попередили батьків про велику небезпеку, це потрібно знати, щоб уберегтися.

Нагадаємо, що доктор Комаровський попередив батьків про велику небезпеку для дітей -" за статистикою 95%".