Прийнято вважати, що спеції здатні покращувати метаболізм, спалювати калорії, покращувати травлення і розщеплювати жирові відкладення. Однак медики попереджають, вживання деяких спецій натщесерце може нашкодити шлунку і кишківнику.

Зарубіжний портал Health shots склав список прянощів, які ніколи не слід приймати на голодний шлунок.

Кориця

Попри смак і користь, ця спеція в надмірній кількості може нашкодити організму, більш того пошкодити печінку, нирки або привести до зниження рівня цукру в крові.

У чистому вигляді вона, як і більшість прянощів, здатна дратувати стінки шлунка. З цієї причини особливо обережними повинні бути люди з виразкою шлунка і гастритом.

Популярні новини зараз

Чим потрібно обробити редис, щоб її не погризли шкідники: поради досвідчених городників

Здивуйте рідних та близьких: рецепт млинців з крабовими паличками та сиром

Ціни вас точно здивують: в Україні почав різко дорожчати найпопулярніший фрукт

Як правильно згадувати близьких на Великдень: обов'язково зробіть це, щоб рідні вас почули

Показати ще

Якщо споживати її занадто багато, це може привести до алергії на циннамальдегід, симптомами якої є виразки в роті, білі плями в роті та свербіж на внутрішній оболонці рота.

Зверніть увагу, що купувати можна тільки ту корицю, на упаковці якої написано "ceylon cinnamon", а не касія.

Чорний перець

Згідно з деякими даними вчених, надмірне вживання чорного перцю може зменшити дію деяких ліків. По суті, він змінює біом кишківника, через що ліки не впливають на організм так, як повинні.

Також перець може реагувати з певними ліками та привести до алергії.

Чорний перець протипоказаний при наявності кишкової та шлункової виразки, гіпертонії, хвороб сечовивідних шляхів, гіпертонії.

Паприка

Якщо їсти паприку натщесерце, є ризик "заробити" шлунковий грип, роздратування і печію.

Якщо ви споживаєте салат, намагайтеся уникати додавання до нього паприки. Спробуйте додати в нього половину лимона, щоб отримати яскравий смак.

Люди, які мають хвороби печінки, нирок, панкреатит, холецистит, а також виразку шлунка, різні ерозії, гастрит в загостренні, які страждають на епілепсію, стенокардію не повинні вживати в їжу паприку ні в якому разі.

Насіння пажитника

Пажитник заборонений людям, які мають проблеми з диханням. Оскільки він може спровокувати симптоми астми.

Крім цього, надмірно вживаючи дану спецію, можна зіткнутися з сильним газоутворенням, здуттям і болями внизу живота.

Насіння карамболи - Аджван (індійський кмин)

Потрібно стежити за дозуванням, тому що це тепла спеція. Аджван миттєво підвищує температуру і може викликати печію. Неправильне вживання спеції може привести до порушення травлення.

Важливо: якщо ви будете їсти багато спецій протягом певного проміжку часу, це призведе до пошкодження оболонки кишківника та ураження нирок. Будь-які спеції потрібно вживати в міру і з обережністю.

Раніше "Нyser" писав про те, що названі найкорисніші спеції.

Також наш портал повідомляв, які спеції можуть захистити організм від розвитку ракових клітин.

Нагадуємо, стало відомо, за яких умов чай викликає рак.