Доктор Комаровський пояснив, які ознаки допоможуть виявити запалення легенів

На своїй сторінці в соціальній мережі відомий медик Євген Комаровський часто ділиться з читачами корисними порадами про здоров'я. Зараз, навесні, люди часто хворіють ГРВІ. Однак нерідко важно відрізніти це захворювання від запалення легенів. Медик пояснив, як можна зрозуміти, що людина хворіє не ГРВІ.

В першу чергу варто звернути увагу на кашель. Медик підкреслив, що це є головним симптомом запалення легенів. Крім того, якщо застуда триває більше тижня, або якщо людині раптом стало краще і одразу ж стан здоров'я погіршився - це вже другий сигнал того, що питання йде саме про запалення легенів.

Більше того, Євген Комаровський зазначив, що можна зрозуміти, чи є в людині запалення легенів за допомогою ще одного способу. Так, медик пояснив, що якщо пацієнт з запаленням легень буде намагатися глибоко вдихнути, то це призведе до кашлю. Тож варто звернути увагу і на цей симптом.

Комаровський додав, що в разі, якщо крім симптомів ГРВІ є блідість шкіри, то це теж можна вважати одним з важливих факторів. Також варто звернути увагу на те, якщо у людини є задишка, хоча температура тіла не дуже висока. В разі запалення легенів від високої температури навряд чи допоможе парацетамол або ібупрофен, пояснив лікар.

Також Євген Комаровський додав, що він пояснив це не для того, щоб люди самостійно ставили собі діагноз. За словами лікаря, він розповів про це для того, щоб люди ні в якому разі не затягували зі зверненням до лікаря. Тож в разі, якщо у вас чи ваших знайомих є згадані Комаровським симптоми, то краще обов'язково звернутися до медиків, а не займатися самолікуванням.

Популярні новини зараз

Результат вас точно здивує: навіщо наші бабусі кидали пігулку аспірину в унітаз

Смакота, від якої не відмовишся: рецепт відкритих листкових пиріжків з курячим філе, сиром та солоними огірками

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Вже не лише Польща: ще одна країна готова видати Україні чоловіків, які підлягають мобілізації

Показати ще

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що Євген Комаровський розповів про найкращі способи для підвищення імунітету. З'явилися важливі поради від лікаря.

Також повідомлялося, що доктор Комаровський розповів, чи можна дитині з нежиттю ходити вдома босоніж. Педіатр дав важливі поради для молодих батьків.

Крім того, чимало батьків хочуть привчати дітей до вегетаріанства. Лікар Євген Комаровський пояснив, чи варто прибирати м'ясо з раціону маленької дитини.