Медики Центру громадського здоров'я розповіли про рідкісні захворювання в нашій країні

Таку інформацію опублікували на сторінці організації в соціальній мережі в дату, коли у всьому світі проходить міжнародна кампанія День рідкісних захворювань. За словами медиків, в Україні також є зареєстровані на офіційному рівні такі випадки.

Згідно з інформацією Центру громадського здоров'я, по всьому світу більше 300 мільйонів пацієнтів, які хворіють рідкісними недугами. В нашій країні офіційно зареєстровано всього лише 256 таких випадків. Варто зазначити, що частіше за все (аж 80 відсотків випадків з 0,05 населення нашої держави) хворіють такими недугами саме діти. В цілому приблизно 4 533 пацієнтів страждають саме рідкісними захворюваннями.

На жаль, частіше за все такі недуги виявляються невиліковними. Варто зазначити, що рідкісні захворювання особливо небезпечні тим, що вони недостатньо ще дослідженні світовою спільнотою. В результаті медики витрачають приблизно два-чотири роки просто на те, щоб остаточно дати пацієнту діагноз. Це дійсно великий термін, бо якщо пацієнта з таким недугом не лікувати своєчасно, то хвороба може значно погіршити життя людини.

Представники Центру громадського здоров'я впевнені, що люди з рідкісними захворюваннями мають право на доступну для них медицину. Кампанія до Дня рідкісних недугів, зазначають наші медики, потрібна для того, щоб підвищувати обізнаність людей про рідкісні захворювання. Тобто, щоб люди ніколи не забували про тих, хто дійсно потребує підтримки.

Варто додати, що якраз маленькі пацієнти з тяжкими хворобами частіше потребують і фінансової підтримки, так як такі недуги лікуються не в багатьох країнах та медичних центрах.

Популярні новини зараз

Такого ви точно не куштували: рецепт молодої капусти, запеченої з вершками та вином

Українських біженців попередили щодо виплат у Польщі: до чого готуватися

Тітка Сара поганого не порадить: єврейський рецепт рулету з м'ясного фаршу з рисом та начинкою з вареного яйця

Ваші троянди засохнуть і їх доведеться викопувати: чим у жодному разі їх не можна удобрювати

Показати ще

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що експерти розповіли, який сніданок можна назвати найкориснішим.Стало відомо, чим найкраще харчуватися зранку. З'явилися важливі поради від спеціалістів.

Також повідомлялося, що українцям пояснили, які саме аналізи в наших лікарнях громадяни мають право здати безкоштовно. З'явилася корисна інформація.

Крім того, експерти розповіли, коли в березні очікуються сильні магнітні бурі. Стало відомо, хто може відчути це явище на собі.