Каші є невід'ємною стравою кожного столу українських сімей - вони корисні, поживні і містять в собі велику кількість речовин, необхідних для здоров'я людини.

Однак дієтологи заявляють, що користь круп дещо перебільшена, пише "1+1". Адже від каш можна досить сильно поправитися, а також відчути біль в м'язах і суглобах.

Експерт в області харчування Наталія Самойленко розповіла про реакцію людського організму на глютен, а також які каші корисні для людини, а які можуть причини шкоду.

Каші на молоці корисні в основному в дитячому віці тому, що сприяють росту і розвитку. Що ж стосується дорослих людей, то від такої каші вони зможуть вирости хіба що в ширину.

Манка також є шкідливою кашею. Її калорійність перевищує енергетичну цінність деяких десертів і провокує скачки інсуліну в крові.

Білий рис також не має в своєму складі нічого корисного. У ньому немає вітамінів, мікроелементів і клітковини - це те, заради чого ми їмо каші. Однак це не відноситься до бурого рису, який є корисним для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і вагою.

Популярні новини зараз

Що буде з курсом долара вже у травні та до чого готуватись українцям

Тітка Сара поганого не порадить: єврейський рецепт рулету з м'ясного фаршу з рисом та начинкою з вареного яйця

Від другої добавки точно не відмовитесь: рецепт салату з курячими серцями, солоним огірком та горошком

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Каші з глютеном - вівсяна, перлова і ячна. Білок злакових, який міститься в них, небезпечний для тих, хто страждає від непереносимості глютену. Непереносимість глютену можна визначити, якщо після вживання таких каш виникає дискомфорт в кишечнику, здуття або біль в суглобах.

Також підтвердити наявність або відсутність генетичної непереносимості білка злакових можна майже в будь-якій лабораторії, де є опція здачі імунологічних аналізів.

Також дієтолог розповіла, як правильно їсти каші, щоб отримувати від них максимальну користь. Наталія Самойленко каже, що необхідно вибирати тільки цільнозернові каші і комбінувати їх з овочами, а не з м'ясом. Їсти їх необхідно в першій половині дня і не кожен день. Однією кашею краще не захоплюватися-різні каші необхідно чергувати.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі назвали найкориснішу кашу для серця і судин.

Також Hyser повідомляв, що експерти розповіли, яка каша є найкориснішою для печінки і нормалізує її роботу.

Нагадаємо, що лікарі вказали на малопомітні симптоми діабету, потрібно звернути на це увагу.