Популярний педіатр і телеведучий Євген Комаровський розповів про основні правила, які допоможуть застерегти дітей від травм під час відвідування льодової ковзанки.

У своєму Instagram-акаунті лікар пояснив: "За статистикою, 95% травм на ковзанці відбувається під час першого виходу на лід і зіткнення з іншими катаються". Що стосується форми одягу для дитини, то вона повинна бути максимально зручною, теплою і не сковувати рухи. Оптимальний варіант, на думку доктора Комаровського, – це термобілизна.

Візит на каток краще запланувати під час його мінімальної завантаженості. Вийшовши на лід потрібно стежити за напрямком руху інші катаються, щоб не рухатися проти загального потоку і створити собі зайвих труднощів.

Також Євген Комаровський порекомендував батькам, які не вміють триматися на ковзанах, не вчитися цьому разом з дітьми, а попередньо взяти кілька уроків у професіоналів. Крім того, дитину потрібно постійно тримати за руку і бути зосередженим на безпеці чада.

Важливо пояснити дитині, як потрібно правильно падати на льоду: "Згинаючи коліна, виставити руки вперед і в цей момент завалюватися на бік". Він акцентував увагу на тому, що подібний вид проведення часу вимагає відповідального підходу батьків. "Ніколи не приходите на ковзанку в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння» - зазначив Євген Олегович.

У коментарях до посту фоловери оцінили цінність і корисність порад одного з найвідоміших теледокторів:

Популярні новини зараз

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Показати ще

Раніше "Нуѕег" писав про те, що доктор Комаровський розкрив секрет правильного чхання.

Також наш портал розповів про те, що доктор Комаровський назвав одну з найнебезпечніших каш.

Нагадуємо, що доктор Комаровський поділився цікавою інформацією про всім відомому продукті.