Названо 7 причин, чому плакати корисно для здоров'я

За допомогою сліз більшість людей висловлюють емоції-біль, скорботу, образу та інші почуття. Як виявилося, сльози ще й можуть мати терапевтичний характер. До такого висновку прийшли вчені, повідомляє Active Medical.

Тому, в деяких випадку людині краще дати час, щоб поплакати. Таким способом, йому стане легше. Названо сім випадків, коли людина потребує того, щоб поплакати.

  • Сльози служать в якості детокса для організму. Нерідко після сильних емоційних потрясінь і стресу хочеться плакати. Виявилося, так організм реагує на нервове потрясіння. Вченим вдалося з'ясувати, що під час стресу в організмі виробляються токсичні речовини, які й виводяться через сльозу.
  • Пульс, а також тиск. Можна помітити, що, як правило, плакати хочеться після бурхливих з'ясувань відносин, гучних скандалів або ж після нападів люті. Під час таких сильних емоцій у людини підвищується артеріальний тиск і частішає пульс. Все через те, що в кров викидається доза гормонів адреналіну і кортизолу. А ось за допомогою сліз можна привести в норму тиск, серце почне битися повільніше і розширяться судини.
  • Почуття тривоги. Вчені в Британії провели масштабне опитування та опитані особи їм розповіли, що через почуття підвищеної тривоги вони нерідко плачуть. Деякі жінки зізналися, що на роботі через підвищене почуття тривоги можуть сховатися у ванній кімнаті та плакати. Сльози допомагають в такому випадку "випустити пар" і поліпшити настрій.
  • Знеболювальний. Діти, як тільки вдаряться або впадуть, відразу ж починають плакати. Виявилося, що це не маніпуляція або спосіб, щоб його пошкодували, а механізм придушення болю. Сльози допомагають виробляти ендорфін і окситоцин, які знижують больовий синдром.
  • Плач покращує настрій. Сльози можуть не тільки знімати біль, але ще і покращувати настрій. Все через інтенсивне надходження кисню в організм, який допомагає поглянути на світ по-іншому.
  • Порятунок від самотності. Вид людини, яка плаче, викликає бажання його втішити та проявити співчуття. Іноді, саме це потрібно людині, яка постійно один.
  • Втрата. Фахівці не радять стримувати сльози, якщо людина переживає втрату або ж велике горе. Ці "невиплакані" сльози можуть стати причиною згодом хвороб психоемоційного або ж фізичного характеру. В такому випадку дайте людині поплакати, а організм сам вирішить, коли варто зупинитися.

Як бачимо, не завжди й не всім варто приховувати сльози. У деяких випадках плакати навіть корисно.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у березні очікуються магнітні бурі, названі небезпечні дати.

Також ми писали, що названий фрукт, що поліпшує здоров'я кишківника.

Нагадуємо, що медики пояснили, чому не можна їсти на ніч.

Популярні новини зараз

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще