Медики розповіли, чим і для кого небезпечні каші з манки, рису і перловки

Страви з круп серед українців досить популярні. При цьому, якщо страви з рису популярні в азіатській кухні, в Україні їдять практично всі види круп: манку, рис і перловку особливо часто готують. При цьому, в середньому за життя людина з'їдає близько трьох тонн круп. Але чи так корисні каші з круп, повідомляти російські ЗМІ.

Сильні сумніви з приводу корисності у лікарів викликає манна каша. Нею особливо любили годувати дітей в радянські часи і зараз молоді мами готують таку страву. Вважається, що від такої каші діти стають міцнішими і швидше ростуть.

В цьому і полягає головна небезпека. Дітям, у яких є проблеми із зайвою вагою, таку їжу категорично не можна. Манку варто давати тільки в тому випадку, якщо дитина худенька і їй потрібно поправитися.

Але і в такому випадку не варто "напихати" його такою кашею, все повинно бути в міру, інакше може розвинутися рахіт.

Рис не тільки є однією з популярних круп в Україні. Згідно з даними, кожен день у світі більш як три мільярди людей їдять рис. У ряді азійських країн так і не прийшли до єдиної думки, хто ж першим став вирощувати цю культуру.

Важко зробити правильний вибір, коли зараз така величезна кількість різних сортів цієї крупи. Але у дієтологів є відповідь на це питання. Вони радять вибирати завжди тільки дикий і не шліфований рис. Саме в ньому найбільше вітамінів, клітковини і мікроелементів.

Популярні новини зараз

Дональд Трамп відкрив новий спосіб потрапити до раю: мир в Україні як VIP-квиток

Ви її точно не впізнаєте! Як виглядала Jerry Heil у дитинстві і що стало з нею тепер

Леонардо Ді Капріо став об’єктом насмішок разом із 27-річною дівчиною: батя з пузом і юна богиня

Кілограм за копійки: чому українці масово відмовляються від огірків навіть після обвалу цін

Показати ще

Якщо людина страждає кишковими розладами, то рис йому навіть корисно їсти. Однак, іншим може нашкодити, тому підходите до прийому страв з цієї крупи розумно.

Перловку люблять небагато, але вона вважається низькокалорійною крупою. Ще один її плюс - вона повільно перетравлюється, значить людина довго відчуває ситість.

Виявилося, що чоловікам її медики не радять вживати часто, бо вона здатна знижувати потенцію внаслідок фітоестрогенів в своєму складі. У чоловічому організмі вони діють як жіночі статеві гормони.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі ошелешили відкриттям. Виявилося, між вживанням гречки і розвитком онкології є зв'язок.

Також портал писав, що експерти назвали кількість яєць, які безпечно вживати в день.

Нагадуємо, що економісти спрогнозували, які продукти подорожчають Цієї весни.