Синоптики розповіли, коли в Україні припиняться снігопади.

Україна, особливо, її центральну і західну частини за останні дні сильно засипало снігом. Це сильно ускладнило пересування транспорту. А деякі навчальні заклади і зовсім хочуть перевести навчальний процес в дистанційний режим, щоб не наражати на дітей небезпеки.
Як розповідають синоптики, що снігопади триватимуть до 14 лютого включно. Про це повідомляє прес-служба Укргідрометцентру.

У суботу ще будуть невеликі снігопади в Рівненській, Житомирській, Київській, Хмельницькій, Вінницькій, Чернігівській, Сумській, Кіровоградській, Полтавській і Черкаській областях.

Однак, в неділю снігопади повністю відійдуть. Замість них, будуть морози до -12 градусів вдень і до -16 градусів вночі.
Зараз рятувальники просять водіїв бути на дорогах максимально акуратними, щоб не наражатися на небезпеку. А ось пішоходам потрібно уважно переходити проїжджі частини. У темну пору обов'язково потрібно надягати одяг зі сітловідбивальними елементами, щоб водій міг помітити людину з далека та зупинити своє авто.

Тільки так можна буде уникнути аварії. По можливості в сильні снігопади людей просять залишатися вдома і не виходити на вулицю без гострої на те необхідності. Саме так можна уникнути пригод, які можуть статися в таку негоду.

Комунальні служби докладають усіх можливих зусиль для того, щоб якомога швидше розчистити дороги від снігу і відновити по ним автосполучення. При тому, що потяги ходять за тим же розкладом і з цим немає ніяких проблем. А ось деякі вильоти літаків відкладають. Тому треба ретельно планувати свій маршрут.

Популярні новини зараз

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою

Показати ще

Раніше Hyser писав про те, що українців сповістили про тріскучі морози на вихідних.

Також писали, що синоптики попередили про подальше погіршення погоди, будуть морози до -30 та заметіль, краще з дому не виходити.

Нагадаємо, що в усіх регіонах очікується погіршення погоди, хуртовини на лютий холод, перші подробиці.