Загадкові знахідки, цікаві відкриття, незрозумілі явища. Наш Всесвіт настільки багатогранний, що дуже багато людей ще варто вивчити і прийняти.

Так стало відомо, що 18 серпня 2024 року в небі над Китаєм з'явилося 7 "сонців" через рідкісне природне явище. Приголомшливі кадри аномалії оприлюднив мешканець міста Ченду у південно-західному Китаї.

Чоловік опублікував на форумі Reddit фото, на якому можна побачити одразу 7 сонців над містом Ченду (Китай, провінція Сичуань).

Свідки картини розповіли, що подібне видовище тривало близько хвилини, після чого залишилося лише одне Сонце – справжнє.

Спочатку вчені незвичайний ефект порівняли з паргелієм - явищем, при якому у Сонця з'являються "двійники" ліворуч і праворуч через заломлення світла в кристалах льоду, що знаходяться в атмосфері.

Довідка:

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще
  • Паргелій або сонце з вухами - один з видів гало, виглядає як світла райдужна пляма на рівні Сонця. Виникає внаслідок заломлення сонячного світла в анізотропно орієнтованих кристалах льоду, що ширяють в атмосфері. Аналогічне явище і близько місяця.

Але тут пояснення виявилося іншим. Справа в тому, що всі вони мали різну світність та колірну температуру.

За словами віце-президента Сичуаньського товариства любителів астрономії Зенг Янга, це явище є звичайною оптичною ілюзією, спричиненою заломленням та відображенням світла від багатошарового скла.

"Кожен додатковий шар скла створює ще одне віртуальне зображення. Іноді навіть із тим самим склом кількість віртуальних зображень може змінюватися залежно від кута огляду", - пояснив він.

До речі, існує легенда, що колись справді було 7 сонців. І ось одного разу талановитий лучник Великий Палець ( монгольською — Ерхій Мерген) зголосився врятувати світ від загибелі, коли на небі було сім сонців і Земля знемагала від спеки. Стрілець посперечався, що якщо йому не вдасться збити всі світила з неба, то він стане істотою, яка не п'є води, живе в норах і харчується травою. А ще відріже собі палець, завдяки якому стріляв без промаху. Так лучник став бабаком. Адже відомо, що у бабаків передні лапи трохи коротші за задні і справді мають чотири пальці, тоді як на задніх їх п'ять.

Читайте також:

Слухає сам себе по телевізору: як Путін реагує на те, що відбувається у Курській області

Машина згорить за лічені хвилини: що в жодному разі не можна залишати в автомобілі в спеку

Автомобілістів попередили про "пастки" на дорогах: готуйтеся до несподіваних штрафів