У США ввечері 15 січня фактично розпочалася кампанія з виборів президента США.

Стало відомо, що 77-річний Дональд Трамп переміг із безпрецедентним для республіканців відривом на кокусах в Айові. Так, після підрахунку 95% очікуваних голосів Трамп отримав 51%, ДеСантіс – 21%, а Гейлі –19%. Ця перемога дає Трампу потужний старт у боротьбі за висування у президенти від Республіканської партії у 2024 році.

При цьому екс-президент США Дональд Трамп, який прагне переобрання на посаду в 2024 році, після перемоги на республіканських праймеріз в Айові пообіцяв "дуже швидко" вирішити ситуацію із війною в Україні.

Так, виступаючи в Айові, Трамп заявив, що здатний домовитися з президентом РФ Володимиром Путіним, оскільки у них, за його словами, добрі стосунки.

"Ми з Путіним чудово ладнаємо. Ми дуже добре ладнаємо. Це добре, а чи не погано. Якби фальшиві новини стали справжніми та чесними новинами, 90% наших проблем у цій країні було б вирішено... Ситуація з Україною настільки жахлива... І ми збираємося це вирішити, ми збираємося вирішити це дуже швидко”,– сказав Трамп.

Він висловив упевненість, що зможе залучити до діалогу президентів України та Росії.

Популярні новини зараз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

"Я дуже добре знаю президента Путіна, я дуже добре знаю Зеленського, я можу залучити його, ми вирішимо це дуже швидко. Цього (війни. – Ред.) ніколи не повинно було статися”,– додав він.

Також політик додав, що зараз Америка слабка та неефективна, і винна в цьому саме адміністрація нинішнього президента Джо Байдена.

Читайте також:

Зовсім "поїхав": призовник прямо в ТЦК почав хвалити Путіна і попередив, що здасть позиції ЗСУ

Адже хотіли заморозити Україну: у Росії вже половина регіонів сидить у холоді без світла та опалення.

Чекайте на перевірки: українцям розповіли, хто цього року може залишитися без виплат