Російські війська, які окупували частину Херсонщини, продовжують проводити жахливі методи тиску на місцевих жителів, намагаючись змусити їх отримувати російські паспорти.

Нові звіти свідчать про те, що окупанти пропонують пільги у вигляді доступного вугілля лише тим, хто має російський паспорт. Це створює моторошну ситуацію для українців, які відмовляються від російського громадянства.

На окупованій частині Херсонщини російська влада обіцяє надати пільгове вугілля, але за умови наявності російського паспорта.

Таким чином ті, хто не бажає отримувати громадянство РФ, стикаються з реальною загрозою холодної смерті, особливо в умовах відсутності електроенергії в деяких селах.

Центр національного спротиву наголошує, що російські загарбники не лише продовжують дестабілізувати обстановку в регіоні, а й не забезпечують базові умови для виживання мешканців.

У період морозів значна частина населених пунктів, насамперед сільських, виявляється без електроенергії, позбавляючи людей можливості використовувати альтернативні джерела тепла.

Занепокоєння також викликає той факт, що російські окупанти цинічно використовують кризову ситуацію, що склалася, для своїх стратегічних планів щодо зміни демографічної структури в регіоні.

Це виявляється не лише у спробах змусити українців отримувати паспорти РФ, а й у тому, що вони активно створюють умови, в яких люди опиняються перед вибором між холодом та підпорядкуванням.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Читайте також: