Експерти склали список рослин, наявність яких у квартирі допоможе не лише надати краси інтер'єру, а й дозволить забезпечити вдома атмосферу затишку та спокою. Фахівці дійшли висновку, що деякі кімнатні рослини можуть принести користь нашому психічному здоров'ю: зняти стрес, позбавити безсоння і навіть захистити від розвитку депресії.

Алое

Тренд останніх сезонів у дизайні інтер'єрів – мінімалізм. Саме тому алое з його невибагливістю та лаконічними гострими листками на піку популярності у вітчизняних та західних інтер'єрах. А ще ця рослина славиться своїми протизапальними властивостями та часто використовується для загоєння ран, лікування опіків, прищів, екземи та інших захворювань шкіри. Також алое чудово позбавляє повітря від шкідливих хімічних речовин, вплив яких підвищує ризик появи у людини безпричинної тривоги, страху та занепокоєння.

Герань

Справжня назва звичної герані — пеларгонія, а сама герань росте в дикій природі. Герань цвіте у всіх, вона вкрай невибаглива. Для тих хто часто відсутня вдома ця квітка - ідеальний варіант декору.

Лаванда

Популярні новини зараз

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Це просто блаженство під картоплю: рецепт маринованого малосольного оселедця по-голландськи - це потрібно спробувати

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Показати ще

Невеликий кущик з ароматними квітами прикрасить столик для ліжка в спальні або робочу зону на кухні. До речі, запах лаванди полегшує безсоння і головний біль, це дуже ефективний заспокійливий засіб.

Розмарин

Відомий як приправа до м'яса або риби, він видає схожий на хвою аромат, при цьому займає зовсім небагато місця, що дозволяє посадити рослину прямо на підвіконні. Розмарин проявляє себе ще й як чудовий антистрес: його запах знижує рівень кортизолу, гормону стресу, у крові. Вчені виявили, що ця ця рослина дозволяє покращити когнітивні функції та зменшити рівень тривоги.

Читайте також:

Рослина подякує гарним квітам: як «мити» фіалку і не пошкодити їй

Тараканів у квартирі більше не буде: яка рослина прожене цих непроханих гостей раз і назавжди

Гроші випаровуватимуться на очах: ​​які кімнатні рослини притягують невдачі та бідність