Стало відомо, що у віці 100 років померла велика британська актриса Глініс Джонс, яка зіграла в "Мері Поппінс" роль Уініфред Бенкс. До своєї смерті вона була однією з останніх великих зірок Золотого віку Голлівуду та класичних років британського кіно.

За словами її менеджера, Мітча Клема, Джонс не стало в четвер у будинку для людей похилого віку в Лос-Анджелесі від природних причин. Адже ще в жовтні 2023 року, відзначаючи свій ювілей, актриса весело заявляла, що не відчула жодних змін після 100-річчя. Зірка додала, що вона чудово виглядатиме у будь-якому віці.

Сумну новину повідомляє видання Variety.

"Сьогодні сумний день для Голлівуду. Ми не лише сумуємо з приводу смерті нашої дорогої Глініс, але й сумуємо за кінцем золотого віку Голлівуду”, — зазначив менеджер актриси Мітч Клем.

За його словами, Джонс прокладала собі шлях завдяки розуму, кмітливості та любові до продуктивності, що вплинуло на життя мільйонів людей.

"Сьогодні мені важко на серці після смерті моєї улюбленої клієнтки. Вона увійшла до мого життя на початку кар'єри і поставила дуже високу планку щодо того, як орієнтуватися в цій галузі», — додав менеджер.

Популярні новини зараз

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Вже відомо, що Глініс поховають поруч із її батьком у Великій Британії.

Глініс Джонс – дочка актора Мервіна Джонса. Вона народилася ПАР, коли її батьки були на гастролях.

З дитинства Джонс обожнювала танцювати і в 10-річному віці навіть отримала диплом, що дозволяв їй викладати мистецтво танцю для інших. До 12 років вона мала 25 золотих медалей з танців в Англії, а у 13-річному віці знялася у своєму першому фільмі.

Першу популярність здобула через 10 років, коли зіграла русалку у фільмі "Міранда". У 1952-му отримала роботу на Бродвеї у виставі "Герті", а потім грала в постановці "Майор Барбара".

На початку 1960-х Джонс здобула головну роль в екранізації роману Памели Треверс "Мері Поппінс" від Disney. У цьому класичному фільмі актриса втілила образ місіс Вініфред Бенкс, яка разом із чоловіком шукає няню-чарівницю для своїх дітей. Говорять, що особисто сам Уолт Дісней вибрав Джонс на роль, яка стала видатною в кар'єрі актриси.

Потім акторка зіграла в сімейній комедії "Дорога Бріджіт" і в бродвейському мюзиклі "Маленька нічна музика". У 1960 році отримала номінацію на Оскар за роль другого плану у фільмі "Бродяги". Її також знають за ролями в проектах "Ньюки", "Обережно, заручник!", "Поки ти спав".

Також Глініс знялася у численних телепроектах. Остання її поява на екрані відбулася в 1999 році в стрічці "Суперзірка", де вона виконала роль бабусі.

Актриса чотири рази була одружена. Зі своїм першим чоловіком, Ентоні Форвудом, вона познайомилася під час репетицій фільму "Тихе весілля" (1941). Від цих стосунків у неї є син, актор Гарет Форвуд. 1952-го Джонс вийшла заміж за Девіда Фостера, офіцера Королівського флоту і згодом президента компанії Colgate-Palmolive. Пара розлучилася через невірність чоловіка. 1960-го актриса пішла під вінець з бізнесменом Сесілем Хендерсоном, з яким розлучилася через два роки. Четвертим чоловіком Джонс був письменник та капітан ВПС США Еліот Арнольд. Вони розлучилися у січні 1973 року.

Читайте також:

Зніме нудоту і перестане голова боліти: як позбутися похмілля - Джеймі Олівер розкрив секрет

Відома українська актриса все ж таки розповіла, чому її чоловік-депутат досі не на фронті

Він знімався у багатьох серіалах: на фронті не стало відомого українського актора

Те, що потрібно на Різдво: ЗСУ збили парочку «сушок» напередодні свята. Путін на ці Су-30 та Су-34 молився