Археологи в Уельсі виявили рідкісний цвинтар раннього середньовіччя, датований VI або VII століттям, приблизно з 70 могилами, розташованими на території замку Фонмонт.

Про це пише «liga.net», посилаючись на ВВС.

Повідомляється, що археологи виявили цвинтар у полі неподалік кінця злітно-посадкової смуги аеропорту Кардіффа, і на даний момент розкопано близько 18 могил з приблизно 70.

Незважаючи на те, що скелетам близько 1500 років вони добре збереглися. Примітно, що були виявлені зношені зуби, які, як вважають, використовувалися як інструменти для текстильної, шкіряної роботи або плетіння кошиків.

Фото: Kevin Church (BBC)

Кладовище є загадкою через різноманітні поз поховання. При цьому одні скелети лежали на спині, інші — на боці, а деякі — в положенні сидячи навпочіпки з підтягнутими колінами. Значення цих варіацій неясно.

Популярні новини зараз

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Артефакти та показники багатства.

Артефакти, знайдені навколо могил, включають фрагменти посуду і чашок, кістки тварин, що згоріли, і невеликий різьблений кілочок, який потенційно може використовуватися як ігровий маркер.

Знахідки, такі як скло з регіону Бордо у Франції та кераміка з Північної Африки, мають на увазі рівень багатства серед похованих.

Фото: Kevin Church (BBC)

Важливо відзначити, що буде проведено подальші дослідження визначення більш точної дати використання кладовища. Аналіз ДНК надасть додаткову інформацію про людей, які поховані на цьому місці.

Відкриття дає уявлення про похоронні практики, соціальний статус і культурні обміни в період раннього середньовіччя в Уельсі, що спонукає до подальших досліджень та аналізу.

Читайте також:

Всім доведеться розщедритися: в Ощадбанку попередили власників карток про нововведення

Українців уже попередили: навантаження на енергосистему дуже серйозне. Що потрібно знати

Захистіть себе від інфаркту та інсульту: коли потрібно їсти, щоб запобігти цим захворюванням