З початку січня програма видачі п'яти LED-ламп пенсіонерам розширилася на 23 тисячі населених пунктів у всій країні.

Про це йдеться у заяві прес-служби "Укрпошти".

Раніше LED-лампи надавалися виключно у сільських населених пунктах.

Наразі, згідно з повідомленням, пенсіонери мають можливість обміняти до 5 нових LED-ламп у відділеннях "Укрпошти" в українських містах, за винятком тимчасово окупованих територій України.

Умови залишаються незмінними: для обміну LED-ламп у відділенні необхідно пред'явити паспорт, РНОКПП, пенсійне посвідчення та активний номер телефону. Пенсіонери можуть отримати додаткові енергозберігаючі лампи безкоштовно, доки вони є.

Прес-служба зазначила, що цього разу участь у програмі не потребує наявності старих ламп для обміну. Натомість пенсіонери можуть принести їх до відділень "Укрпошти" протягом місяця після одержання п'яти додаткових світлодіодних ламп.

Популярні новини зараз

Путін ще ніколи так не боявся, у нього залишилося замало часу: що зараз відбувається у Кремлі

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Коли та як треба садити цибулю під зиму: таємниці агрономів для небувалого урожаю

Настя Каменських поскаржилася на ненависть у її бік: "Завжди став себе на перше місце"

Показати ще

З початку січня 2023 року в Україні було запроваджено програму обміну п'яти ламп розжарювання на світлодіодні лампи для кожного громадянина. Ця ініціатива була запущена в рамках зусиль щодо економії електроенергії, особливо у контексті систематичних атак з боку РФ на енергетичну інфраструктуру.

Крім того, наприкінці 2023 року пенсіонерам було надано можливість отримати ще п'ять ламп. Видача розпочалася з 5 грудня та організовується у всіх сільських відділеннях "Укрпошти".

У Мінреінтеграції наголосили, що проста заміна застарілих лампочок на нові LED-лампи може призвести до економії до 1,5 гігават електроенергії в піковий годинник. Ця значна економія може бути проілюстрована, наприклад, тим, що 50 мільйонів LED-лампочок здатні розвантажити роботу реактора атомної електростанції.

Читайте також:

Видадуть додаткових 5 штук: пенсіонерам розповіли про безкоштовні LED-лампи. Програму розширили

Українцям розповіли, як можна отримати безкоштовні LED-лампи

Які лампи працюють навіть без електрики та як їх вибрати: важливі поради