Експерти виділили корисні продукти, які не тільки радують смакові рецептори, але й сприяють підтримці дієти та боротьбі із зайвою вагою. Дієтологи і медики закликають пам'ятати, що в процесі схуднення важлива математика - калорії, що споживаються, повинні бути менше, ніж спалювані. У цьому вам можуть допомогти продукти, що забезпечують насичення та активізують метаболізм.

Про це пишеWebMD.

  1. Квасоля: Квасоля – доступний, ситний та універсальний продукт, відмінне джерело білка. Клітковина у квасолі забезпечує тривале відчуття ситості, запобігаючи переїданню.

  2. Суп: Стартувати трапезу з чашки супу може знизити загальне споживання їжі. Важливо вибирати супи на бульйонах з мінімальним вмістом калорій, відмовившись від добавок у вигляді вершків та олії.

  3. Темний шоколад: Замість молочного шоколаду віддайте перевагу невеликим шматочкам темного шоколаду. Дослідження показують, що любителі темного шоколаду споживають на 15% менше їжі після його вживання, аніж ті, хто обирає молочний варіант.

  4. Овочеве пюре: Додавання пюре з цвітної капусти та цукіні до страв допомагає знизити калорійність, зберігаючи смачність. Ці овочі надають страві насиченості, сприяючи зниженню загального споживання калорій.

    Популярні новини зараз

    Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

    Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

    Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

    Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

    Показати ще
  5. Йогурт з ягодами: Сніданок, багатий на білок, може запобігти перекушування протягом дня. Йогурт із ягодами надає необхідну кількість білка, допомагаючи контролювати апетит.

  6. Горіхи: Невелика порція горіхів, таких як мигдаль, арахіс, волоський горіх або пекан, може допомогти зменшити кількість споживаної їжі в наступні прийоми їжі.

  7. Яблука (зі шкіркою): Відмова від яблучного соку на користь цілісних яблук зі шкіркою допомагає вгамувати апетит, завдяки багатому вмісту клітковини.

  8. Йогурт: Незалежно від переваг у плані грецького або традиційного йогурту, його включення до раціону може сприяти скиданню зайвої ваги.

  9. Грейпфрут: Грейпфрут може підтримати процес схуднення, особливо в осіб із ризиком розвитку діабету. Вживання половини грейпфрута перед їдою пов'язане зі втратою ваги в середньому 3,5 фунта за 12 тижнів. Однак варто врахувати, що грейпфрут та його сік можуть взаємодіяти з деякими ліками, тому необхідно бути обережним.