Здоров'я нашого серця стоїть особливої уваги, і деякі продукти можуть шкідливо впливати на цей орган. Напої та страви з високим вмістом цукру, солі та жирів часто стають джерелом проблем, збільшуючи ризик серцевих захворювань та інсульту.
Які ще продукти можуть завдати шкоди вашому серцю, розповідає WebMD.
Шкідливі продукти:
-
Червоне м'ясо: Надлишок яловичини, баранини та свинини може збільшити ризик серцево-судинних захворювань через високий вміст насичених жирів.
-
Газовані напої: Надлишок цукру, що міститься в них, часто асоціюється з ожирінням, діабетом 2 типу та серцево-судинними проблемами.
-
Випічка: Печиво, торти та кекси з надлишком цукру можуть призвести до збільшення ваги та вищих рівнів тригліцеридів.
Популярні новини заразТепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
-
Перероблене м'ясо: Сосиски, ковбаси та салямі, багаті сіллю та насиченими жирами, несуть ризик для серця.
-
Білий рис, хліб та макарони: Бідні клітковиною, вони можуть призвести до підвищення рівня цукру в крові і навіть викликати діабет 2 типу.
-
Алкоголь: Хоча в помірній кількості він несе невеликий ризик, надмірне вживання може призвести до серйозних проблем, включаючи підвищений кров'яний тиск.
-
Ароматизований, жирний йогурт: Надлишок цукру в ароматизованих йогуртах може бути пов'язаний із проблемами ваги та серця.
-
Картопля фрі: Смажені у фритюрі картоплинні скибочки, насичені жирами та сіллю, можуть стати справжнім викликом для вашого серця.
-
Смажене м'ясо: Курка, приготовлена у фритюрі, має надлишковий вміст калорій і жиру.
-
Морозиво: Надлишок цукру та насичених жирів у морозиві може негативно позначитися на вашому здоров'ї.
-
Чіпси: Картопляні чіпси, багаті сіллю та жирами, можуть сприяти збільшенню ваги та проблемам серця.
Важливо пам'ятати, що ключовим є загальний підхід до харчування, а чи не виключення якогось конкретного продукту. Пріоритет слід віддавати корисним продуктам, таким як фрукти, овочі, цільнозернові продукти, нежирний білок та нежирні молочні продукти.