У п'ятницю, 29 грудня, російська армія впродовж п’яти з половиною годин атакувала Львівщину. Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, окрім 14 "шахедів", армія РФ запустила по області 15 ракет, з яких 10 вдалось знищити силами ППО. За останніми даними, в результаті ворожої ракетної атаки у Львові постраждали 30 осіб, зокрема двоє дітей, 16 людей госпіталізували. На жаль не обійшлось і без жертв.

Так, вранці міський голова Львова Андрій Садовий повідомляв, що внаслідок влучання ракети у багатоповерхівку на вулиці Хоткевича у Львові загинув чоловік, віком близько 40 років.

Пізніше стало відомо, що загиблим виявився відомий український баскетболіст, тренер, майстер спорту України міжнародного класу Віктор Кобзистий.

Загиблому було 44 роки, у нього залишилася дружина та двоє синів.

Трагічну новину повідомив начальник управління спорту Львівської міськради Антон Нікулін.

"Сьогодні під час підступного обстрілу рашистськими ракетами нашого міста загинув Віктор Кобзистий – український баскетболіст, тренер, майстер спорту України міжнародного класу. Співчуття близьким та рідним", - написав Нікулін.

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський розповів, як переможе Україна: рішення мають бути ухвалені з жовтня по грудень

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

"Кремезний чоловік із загостреним відчуттям справедливості. Він мав всі шанси побудувати кар'єру за кордоном або мати школу баскетболу названу на його честь у Кам'янському, але він обрав шлях відбудови баскетболу у рідному Кременчуці", - пишуть про загиблого в коментарях у соцмережі.

Загибель Кобзистого підтвердив також президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський.

Віктор Кобзистий народився у 1979 році у місті Кременчук на Полтавщині.

З дитинства він займався футболом та хокеєм, але через високий зріст довелося відмовитися від футболу. Був найкращим гравцем України серед 17-річних баскетболістів.

Віктор Кобзистий грав за збірну України у фінальних частинах чемпіонату Європи у 2001 та 2005 роках. За національну збірну провів 11 матчів.

На клубному рівні грав за Нафтохімік (Кременчук), ЦСКА-Ріко (Київ), Азовмаш (Маріуполь), Дніпро та Будівельник (Київ). Чемпіон України (2011), віцечемпіон України (2010), також учасник двох Універсіад (2003, 2005).

Завершив кар'єру гравця влітку 2011 року.

Після завершення ігрової кар’єри в якості тренера двічі ставав чемпіоном України (2013, 2014), володар Кубка Суперліги (2012) та Кубку України (2013). Був президентом баскетбольного клубу "Кремінь" з 2015 до 2020 року.

З 2015 року Віктор Кобзистий був президентом БК "Кремень". З 2016 року також виступав за дублюючий склад клубу БК "Кремень" у Вищій лізі.

Останнім часом Віктор Кобзистий працював тренером з баскетболу жіночої команди "Динамо" Київ. Залишив посаду у середині листопада 2023 року.

Читайте також:

На такому у День перемоги над Росією треба їхати Хрещатиком: у мережі показали прототип самого патріотичного Запорожця

Доберуться до кожного: як українцям вручатимуть електронні повістки

Такого ще не було: росіяни вдарили Україною з усіх видів гармат. Деталі ранкового терору

Відправляють одразу на фронт: що в Росії відбувається з офіцерами і чому Путін їх уже не шкодує