У 2024 році на українських водіїв очікують значні зміни, що будуть супроводжуватись нововведеннями та збільшенням вартості деяких автосервісних послуг.

Про це повідомляє "Pro Гроші".

Давайте розглянемо докладніше основні аспекти цих змін.

Розмитнення авто в "Дії": Законопроєкт, зареєстрований у Верховній Раді, пропонує перевести процес розмитнення автомобілів в електронний формат через систему "Дія". Це включає впровадження електронної бази даних для коригування митної вартості автомобілів. 2024 року планується впровадження послуги подання електронної митної декларації для легкових автомобілів. Крім того, використовуватиметься механізм коригування, якщо заявлена ​​митна вартість виявиться нижчою за ціну ідентичного автомобіля з електронної бази даних, враховуючи коефіцієнт віку.

Нові посвідчення водія та техпаспорт водія: У 2024 році заплановано введення оновлених зразків водійських посвідчень та техпаспортів. Ці документи матимуть більш просунуту систему захисту від підробок, включаючи QR-коди, які будуть містити посилання на електронний сервіс для перевірки автентичності даних. Починаючи з 1 серпня 2024 року, сервісні центри МВС будуть видавати водіям документи нового зразка після того, як закінчаться старі. Однак старі посвідчення водія та техпаспорти будуть дійсні до закінчення терміну, на який вони були видані.

Зміна вартості послуг МВС: З 1 січня 2024 року очікується підвищення вартості низки послуг МВС для водіїв. Наприклад, видача посвідчення водія подорожчає з 26 грн до 230 грн, вартість теоретичного іспиту з водіння збільшиться з 13 грн до 250 грн, практичного іспиту – з 13 грн до 420 грн, а реєстрація та перереєстрація транспортних засобів – з 200 грн до 350 грн.

Популярні новини зараз

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Показати ще

Зміна вартості палива: Прогнозується суттєве зниження цін на автомобільне паливо в Україні до Нового року. Вартість автогазу може впасти до 30 грн/літр, а бензину менше 50 грн/літр. Це пояснюється тим, що деякі українські компанії змогли обійти блокаду та використати альтернативні шляхи постачання палива.

Нові штрафи за неправильне паркування: У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про пропозицію збільшити штрафи за порушення правил стоянки для водіїв вантажівок. Передбачається збільшення суми штрафу до 6800 грн. Рішення щодо цих правопорушень прийматимуться на основі протоколів поліцейських та розгляду справ у суді, за умови, що дії порушника визнаються малозначними.

Читайте також:

Їздити доведеться ще акуратніше: які нові штрафи загрожують українським водіям

Не потрапите на серйозний штраф: у Києві дуже серйозно знизили швидкість руху машин

Можна відразу "потрапити" на 34 тисячі гривень: для автомобілістів готують нові штрафи За що доведеться платити