Під час війни українці стали інакше ставитися до свят. За даними опитування КМІС, у 2023 році більшість населення України (близько 70%) святкують Великдень та Різдво як найпопулярніші свята, далі йдуть День Незалежності України 63% та День захисників та захисниць України (54%).

У Верховній раді пропонують встановити в Україні новий святковий день – День подяки Богу. Водночас вихідним цей день не буде.

Про це повідомляється з посиланням на проект №10371.

Проект подав народний депутат Віктор М'ялик. Серед авторів також голова Верховної ради Руслан Стефанчук, його заступник Олександр Корнієнко та лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Це свідчить про те, що ухвала, швидше за все, буде прийнята.

Постановою пропонується встановити в Україні свято - день подяки Богу, який щорічно відзначатиме в останню неділю вересня на постійній основі.

Святковий день встановлюється "з метою надання можливості українському народу звернутися до Бога з вдячністю за благополуччя та добрі врожаї в нашій країні, з молитвою про очищення від гріхів та духовне зцілення, з проханням про збереження миру, єдність та незалежність нашої держави".

Популярні новини зараз

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту, День подяки Богу пропонується святкувати на міжконфесійному рівні з тією метою, щоб увесь український народ міг звернутися до Бога з подякою за його милість, яка була явлена ​​до українського народу в різні історичні часи і виявляється нині. коли Україна опинилася в умовах повномасштабної збройної агресії з боку російської федерації.

У постанові рекомендується Кабінету Міністрів України розробити із залученням представників Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій та затвердити протягом трьох місяців комплексний план заходів щодо відзначення Дня подяки Богу.

Водночас не планується змінювати перелік святкових та неробочих днів, встановлених 73 ст. Кодексу законів про працю.

Читайте також:

Відновлення після свят: чотири продукти для здоров'я шлунка

Тепер ви точно не мучитиметеся: як дуже швидко відмити батареї перед святами

Новорічна ялинка видасть усі секрети: як за святковим деревцем визначити характер та переживання її господаря

Щоб не залишитись без грошей: як працюватимуть банки на свята. Графік