Для здорового функціонування нашого мозку так само необхідно приділяти увагу та турботу, як і для всіх інших органів. Зазвичай ми дбаємо про здоров'я очей, порожнини рота, волосся, нігтів та шкіри, але як правильно стежити за нашим найважливішим органом?

Про це розповіла дієтолог Оксана Скиталінська у своєму Інстаграмі.

За словами фахівця, щоб зберегти мозок у працездатному стані на довгі роки, важливо не лише вирішувати кросворди, як рекомендують журнали, а й правильно харчуватися, відмовитися від куріння, обмежити споживання солодощів, пам'ятати про воду та дихати свіжим повітрям.

Поради щодо збереження здоров'я мозку

Дихайте свіжим повітрям. Не забувайте щодня виходити на свіже повітря на коротку прогулянку або провітрювати кімнати. Мозку необхідний кисень, тому свіже повітря допоможе йому краще функціонувати. Якщо ви любите рослини, можете придбати види, які фільтрують повітря, такі як антуріум, гербера, сциндапсус, аглаонема, хлорофітум та садова хризантема.

Відвідуйте сауну. Потім з організму виводиться безліч токсинів, які не навантажують нирки та печінку. Під час відвідування сауни вживайте воду з електролітами. Простий електролітний розчин – компот із різних сухофруктів, - зазначила дієтолог.

Вживайте клітковину. Чули, що мозок та кишківник тісно пов'язані. Для підтримки корисних бактерій у кишківнику вживайте продукти з високим вмістом клітковини, такі як цибуля, часник, картопля, гриби, вівсянка, перлова та пшоняна крупа, журавлинні ягоди та морська водорість ламінарія. Особливо важливими є ферментовані продукти, такі як квашена капуста або буряк.

Популярні новини зараз

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Загалом на ментальне здоров'я впливає стан серцево-судинної системи, зубів, нирок, щитоподібної залози, надниркових залоз, тому важливо стежити за загальним здоров'ям.

Займайтеся спортом. Регулярна фізична активність також є важливою. Дієтолог рекомендує ходити, робити віджимання, підтягування тощо.

Досить спите. Також важливий глибокий сон без стороннього світла та шуму. Повноцінний сон допомагає нашому організму відновитися, і мозок працюватиме ефективніше.

Читайте також:

Про цю небезпеку мало хто знає: які фрукти в жодному разі не можна поєднувати з алкоголем

Детоксикація після новорічного застілля: як у домашніх умовах ефективно очистити організм від алкоголю

Ціни багато хто здивує: в Україні хочуть підвищити ціни на алкоголь. Що і скільки буде коштувати