Військове керівництво висловлює небажання втручатися у визначення того, кого слід звільнити від мобілізації для захисту України у війні з Росією.

За словами Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, першорядною турботою Збройних Сил є те, щоб люди вступали до армії та ефективно виконували покладені на них обов'язки.

Про це пише «pravda»

Залужний наголошує, що рішення про відстрочення та відбір осіб на військову службу перебуває поза його юрисдикцією, оскільки відповідальність за такі рішення лежить на центральних органах виконавчої влади.

У своїй прямій заяві Залужний заявляє: "Збройним силам України мені особисто – головне, щоб прийшли люди до армії та могли виконувати поставлені завдання. Ті, хто яку матиме відстрочку чи відстрочку, кого закликатиме держава – на сьогодні я вважаю, що це не моя компетенція. Для цього є центральні органи виконавчої влади, які можуть це визначити.

Мені потрібні люди, мені потрібні боєприпаси, мені потрібна зброя для того, щоб продовжувати ведення бойових дій".

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Щодо пропозиції про мобілізацію до армії осіб з інвалідністю 3-ї групи, головнокомандувач стверджує, що група інвалідності не має значення. Він виступає за збереження в законодавстві спрощеної класифікації: особи або придатні або непридатні до військової служби, виключаючи поняття «обмеженої придатності».

Залужний повідомляє, що спільними зусиллями військового командування та Міноборони вироблено пропозиції щодо посилення мобілізації, а Кабмін уже вніс відповідний законопроект до Верховної Ради.

Читайте також:

Надбавки до пенсій вже отримають не все: що треба знати та до чого готуватись

Буде і сік, і консервація, і повидло: що потрібно обробити яблуню для шикарного врожаю

"Ми чекаємо на тебе наше диво": учасник "Танців із зірками" Женя Кіт вперше стане батьком