Знищення Силами оборони України відразу трьох російських винищувачів-бомбардувальників Су-34 вплинуло на ситуацію на південному напрямку. Загарбники намагаються з'ясувати, як українським військовим вдалося вразити їхні літаки, тож узяли паузу у застосуванні керованих авіабомб (КАБ).

Про це у суботу, 23 грудня, в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" повідомила речник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. За її словами, втрата трьох бомбардувальників сильно вплинула на активність противника в повітрі.

"Ми спостерігаємо затишшя у використанні керованих авіабомб. Перед цим був період, коли погода не дозволяла ворогові застосовувати такий спосіб повітряного тиску. Потім, використавши найменше погодне віконце, ворог намагався надолужити втрачений час і дуже щільно накривав бомбардуваннями з випуском КАБ, але зараз вони у суттєвій та глибокій задумі. Вони справді вивчають, що це було і наскільки воно надалі небезпечне. Поки що бомбардувань не фіксуємо”, – сказала Гуменюк.

Готуйтеся, це обов'язково почнеться: відомий мольфар розповів, що чекає на Україну на Новий рік

Про повістки там не чули: як українці гуляють та розважаються у Буковелі: відео вже облетіло всю країну