Майже кожна людина знає, що яйця – відмінне джерело білка, тобто протеїну. Ось тільки на відміну від інших джерел білка, яйця є унікальним джерелом білка, який не надходить із м'язів. Так, вживання цільних яєць може призвести до кращих результатів з точки зору відновлення після тренувань і нарощування м'язової маси в порівнянні з простим споживанням білка.

А ось росіянам, схоже, потрібно шукати альтернативу яйцям. І справді, у листопаді, за даними Росстату, вони стали одним з продуктів, що найбільше подорожчали в країні - на 15% за місяць. При цьому з початку року яйця подорожчали на 36,5%, у річному вираженні - на 40,3%.

Якщо ж ви не шанувальник яєць, росіянин або просто хочете трохи більшого розмаїття, вам може бути цікаво дізнатися, що британські дослідники виявили нову альтернативу тваринному білку. Йдеться про водорості, такі як спіруліна та хлорела. Дослідники встановили, що вживання цього продукту підтримує ремоделювання м'язів у дорослих.

У дослідженні брали участь 36 молодих людей, які випивали після тренування напій із 25 грамами білка з мікопротеїну. Це рослинний білок, який отриманий з грибів, використовується для імітації продуктів з м'яса, або з тих самих спіруліни або хлорели.

На початку дослідження в учасників збирали інформацію із зразками крові та скелетними м'язами. Протягом чотирьох годин після тренувань також проводився паркан. Дослідники проводили дослідження над концентрацією амінокислот та швидкістю синтезу міофібрилярного білка у м'язових тканинах після фізичних навантажень та відпочинку.

За підсумками експерименту виявилось, що вживання таких водоростей збільшує швидкість синтезу міофібрилярного білка, коли організм уже відпочив.

Популярні новини зараз

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Восени їх захоче спробувати кожен: рецепт найсмачніших млинців з крабовими паличками - про м'ясо ви забудете

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Показати ще

Читайте також:

Ви здивуєтеся, скільки грошей можна заощадити: як правильно заморозити яйця, щоб зробити гарні запаси

Смачніше навіть бабусиних пиріжків: рецепт млинців на пиві з куркою, рисом та яйцем

Тримайтеся від цих коробок подалі: названі яйця, які краще не купувати у магазині

Яйця почистяться за дві секунди: як їх насправді потрібно варити. Проста хитрість