Ще дві станції столичного метро готуються до ремонту та закриття. Ремонтні роботи будуть зосереджені в тунелях між станціями "Почайна" та "Тарас Шевченко", про це пише «УНІАН», з посиланням на заступника начальника столичного метрополітену Дмитра Пінчука.

Рішення про ремонт обумовлено фізичним зносом тунелів та необхідністю поліпшення експлуатаційних характеристик.

"Через фізичну зношеність і необхідність поліпшити експлуатаційні характеристики потребує проведення планового капремонту ділянка тунелів на I-й головній колії "Почайна" і "Тараса Шевченка". Підприємство проводить закупівлю проєктних робіт. За ділянкою ведеться постійний періодичний нагляд. Безпека руху поїздів і безпечне перевезення пасажирів забезпечені", - зазначив Пінчук.

Плановий капітальний ремонт торкнеться ділянки тунелів 1-го головного шляху між станціями «Почайна» та «Тарас Шевченко».

Важливо відзначити, що рішення викликане фізичним зношуванням тунелів, а мета – покращити експлуатаційні характеристики.

Наразі метрополітени закуповують проектні роботи для майбутнього ремонту.

Популярні новини зараз

Андрій Данилко вперше показав свої шикарні апартаменти з декількох квартир на Хрещатику

Як легко позбутися бур'янів на плитці: після цього ваш тротуар буде ідеальним завжди

Навіщо водії возять під сидінням дерев'яну прищіпку: хитрість, яка допоможе заощадити гроші

Україну доведеться перетворити на "спецзону": що у Трампа розповіли про закінчення війни

Показати ще

Вибрана ділянка проходить постійний періодичний нагляд для забезпечення безпеки руху поїздів та безпечного перевезення пасажирів.

Дане повідомлення з'явилося після термінового перекриття руху на шести станціях метро синьої лінії через розгерметизацію Деміївського тунелю метрополітену та подальше затоплення рейок. За оцінками, відновлювальні роботи цього тунелю займуть близько шести місяців.

З 9 грудня рух поїздів дільницею «Либідська» — «Деміївська» повністю зупинено до завершення робіт. Організовано дублюючі маршрути наземного транспорту, працює «човникове» сполучення між станціями «Деміївська» та «Теремки» через неушкоджений тунель.

Читайте також:

Секрет, про який проговорився досвідчений мангальщик: навіщо в ресторанах заливають у шашлик чай перед його жаркою

Спробувавши один раз, ви робитимете його постійно: рецепт салату з оселедцем, маринованим огірком та яблуком

Тяжкий бій, потім переговори та перемога України: астролог розповів, чого чекати влітку