У роки, зазначені 2024 року, в Україні намічаються зміни у сфері соціальних виплат, орієнтовані на покращення умов сімей з дітьми.

Одним із ключових моментів є план підвищення прожиткового мінімуму для дітей, що в свою чергу спричинить коригування в системі соціальної допомоги.

Згідно із запропонованим проектом закону про державний бюджет, у 2024 році прожитковий мінімум для дітей до 6 років буде встановлений на рівні 2563 гривень, тоді як для дітей до 18 років цей показник збільшиться до 3196 гривень. Це, своєю чергою, спричинить збільшення соціальних виплат для певних категорій населення.

Однак варто зазначити, що розмір виплат при народженні дитини залишиться незмінним у 2024 році, оскільки ця сума фіксована законом і не залежить від прожиткового мінімуму.

На поточний момент вона становить 41 280 гривень, при цьому батьки одержують первісну суму у розмірі 10 320 гривень, а потім додаткові виплати протягом наступних 36 місяців.

Особлива увага також приділяється підтримці самотніх матерів. Грошова допомога на дітей у цьому випадку розраховується як різниця між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї за попередні шість місяців. Максимальні суми цієї допомоги у 2024 році становитимуть 2 272 гривень для дітей віком до 6 років та 2 833 гривень для дітей віком до 18 років.

Популярні новини зараз

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Існує також програма виплат на дітей у рамках Всеукраїнської програми з пільг.

Передбачено виплати у розмірі 3000 гривень за умови надання необхідної інформації до 30 квітня 2022 року.

Додатково, у 2024 році тимчасову грошову допомогу надають дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. Суми цієї допомоги для неповнолітніх становитимуть 2563 гривень для дітей віком до 6 років та 3196 гривень для дітей віком від 6 до 18 років.

Читайте також: