Відповідно до директив Міноборони Білорусі розпочалася раптова перевірка сил ППО в різних військових частинах ВПС та Військ ППО, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "Білоруської Гаюн".

Перевірка передбачає мобілізацію зенітно-ракетних та радіотехнічних військ у певні райони, де вони ініціюють бойові завдання. До розгорнутих систем входять зенітно-ракетні комплекси С-300 і С-400, а також маловисотні радіолокаційні комплекси «Роса-РБ».

Наголошується, що система С-400 знаходиться на озброєнні 15 зенітно-ракетної бригади.

"При перевірці особового складу належить виконувати завдання щодо виявлення та умовного знищення контрольних цілей", - пояснює цілі моніторингова група.

Крім того, під час перевірки збільшився політ літаків та гелікоптерів з усіх трьох авіабаз ВПС Білорусі. Перед особовим складом поставлено завдання виявити та гіпотетично нейтралізувати цілі управління протягом усього вчення.

Важливо відзначити, що Білорусь допомагає Росії у війні проти України. З початкових етапів повномасштабного вторгнення російські війська за підтримки Білорусії розпочали наступ на Україну, захопивши частини Київської, Чернігівської та Сумської областей.

Популярні новини зараз

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Білорусь також була причетна до сприяння ракетним атакам на Україну з боку російських сил.

Читайте також:

Не викидайте шкірку від лимона, а збирайте її на весну: як зробити просте добриво для саду та городу

Проста порада, яка стане вам у пригоді на кухні: що покласти в каструлю, щоб буряк зварився вдвічі швидше

Вам захочеться насолоджуватися ним щодня: рецепт найніжнішого сала мокрого посолу