Нещодавно призначений прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що його адміністрація закликатиме до повної мобілізації західних країн для допомоги Україні.

Про це пише «pravda»

Виступаючи у Сеймі під час презентації програми дій та складу уряду, Туск висловив розчарування політиками, які виражають втому від ситуації в Україні. У прямій промові він заявив: "Я не можу більше слухати політиків, які говорять про втому від ситуації (війни) в Україні. Вони кажуть президентові (України) Зеленському, що вони втомилися від ситуації.

Наголосивши на колективній відповідальності, Туск заявив, що напад на Україну — це «напад на всіх нас». Він закликав до єдиного голосу на підтримку України, вважаючи, що ця справа має об'єднати польський народ. Наголосивши на важливості допомоги Польщі Україні, Туск також наголосив на необхідності наполегливості у захисті інтересів польських фермерів.

Туск нагадав аудиторії про основні причини війни в Україні, наголосивши на боротьбі українців за основні цінності. Він зазначив, що їхня боротьба зародилася на Майдані з метою інтеграції у західний світ та створення демократичної, правової держави, подібної до західних країн.

"Але ми повинні пам'ятати, за що йде війна. Що українці воюють за щось надзвичайно важливе, що їхня битва розпочалася на Майдані, що вони воюють за те, щоб приєднатися до спільноти західного світу. Вони хочуть, щоб Україна була демократичною, правовою" державою як країни. І вони за це зараз борються", – наголосив Туск.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Оголошуючи про свою швидку поїздку до Брюсселя, Туск висловив сподівання переконати союзників захистити демократичні цінності та захистити Україну від російської агресії.

"Тільки об'єднаний Захід може допомогти Україні перемогти у боротьбі за демократичні цінності", – резюмував Туск.

Повідомлялося, що президент Анджей Дуда офіційно приведе до присяги новий уряд на чолі з прем'єр-міністром Дональдом Туском у середу, 13 грудня.

Читайте також:

Сума дуже непогана: хтось з українців зможе отримати 4200 гривень у вигляді доплати до пенсії

Багато хто і не знав: як правильно зберігати квашену капусту, щоб вона не перекисла і не стала м'якою

Тепер ви робитимете так завжди: для чого господині ошпарюють цибулю окропом