Відповідно до заяв військового представника, на даний момент немає підтверджень про наявність у Ірану нових безпілотних літальних апаратів (БпЛА).

Відомості про можливі вдосконалені версії могли бути спотворені під час розповсюдження в інтернеті, представляючись виставковими зразками, а не реальними військовими технологіями.

Кілька днів тому генерал-майор російської армії Володимир Попов заявив, що в Росії була розроблена і випущена нова модель БпЛА Shahed, обладнана реактивним двигуном, який, за його словами, дозволяє дронам розвивати вражаючі швидкості в межах 450-600 км/год. Однак ці твердження були відхилені Повітряними силами, які їх назвали фейком.

"Ця інформація з'явилася в інтерв'ю на російських пропагандистських каналах, де генерал поділився новинами від іранського оборонного промислового комплексу. Згідно з цими даними, створений БпЛА Shahed з реактивним двигуном і досягає швидкості 600-800 км/год. Однак можна припустити, що це лише демонстраційний зразок, а не реальна оперативна техніка, - зазначив Ігнат у телевізійному виступі, натякаючи на те, що інформацію приймають за військову реальність через форму генерала Попова та його появи у студії.

Спікер Президентської ради (ПС) наголосив, що на даний момент українська сторона не зафіксувала випадків застосування реактивних Shahed'ів проти України.

Більше того, немає достовірної інформації про те, чи Іран постачатиме Росії БпЛА цієї модифікації, і чи виробляє він їх взагалі. На думку Ігната, у цій історії може обговорюватись лише виставковий зразок, який не призначений для реальних військових дій.

Популярні новини зараз

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Він також пояснив, що встановлення реактивного двигуна на безпілотний літальний апарат фактично перетворює його на крилату ракету. У такому разі вартість та час виробництва БпЛА суттєво збільшуються, що робить їх менш ефективними та доступними для широкого використання.

Читайте також: