У грудні поточного року спостерігається збільшення цін на деякі продукти в супермаркетах України, особливо це стосується м'ясних продуктів.
Найбільш виражене подорожчання відзначається щодо курки. Так, ціни на курячу продукцію зросли так: курячі стегна тепер коштують 112,45 грн за кг, тоді як гомілки подорожчали з 85,55 грн у листопаді до 86,95 грн за кг у грудні. Проте ціна на курячі тушки залишилася незмінною, а середня вартість філе навіть трохи знизилася на гривню, склавши 159,30 грн за кг.
Тенденція зростання цін охоплює також свинину.
Свиняча грудинка тепер продається в середньому за 186,06 грн за кг, лопатка доступна в супермаркетах за середньою ціною 190 грн за кг, ошийок оцінюється в 253,16 грн за кг, черевичок коштує 187,48 грн за кг, а ребра продаються за ціною 189,70 грн/кг. Середня вартість 1 кг шашлику складає 220 грн.
У сфері м'ясопереробки також зазначається зростання цін.
Наприклад, сирокопчені ковбаси, включаючи популярну "Брауншвейську", подорожчали з 688 грн до 717 грн за кг у грудні. Тепер 375 г цього продукту можна придбати за 328 грн., що значно вище, ніж у попередньому місяці, коли ціна становила 287,75 грн. за кг. Варено-копчена ковбаса "Глобине" Салями тепер оцінюється у 224 грн за кг, а за 460 г у супермаркетах доведеться заплатити 124,97 грн.