За результатами останнього тижня листопада ціни на живець свиней продовжили рух на пониження.

Про це повідомили аналітики Асоціації «Свинарі України» з посиланням на результати щотижневого моніторингу.

«Цінові перемовини минулої п’ятниці для операторів вітчизняного ринку свинини завершилися послабленням заготівельних цін. Так, живець свиней забійних кондицій цього тижня переважно закуповували по 65-68 грн/кг, хоча епізодично звучали ціни як нижче, так і вище згаданої мінімальної планки. Середньозважена ціна заготівлі другий тиждень поспіль втрачає 5% проти попереднього, склавши 66,1 грн/кг. До цієї позначки тяжіють середні ціни на Заході та в Центрі, тоді як на Сході та Півдні ціни дещо вищі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що частина постачальників охолодженої свинини констатує відносно рівномірний перебіг торгівлі без істотних залишків. Окремі нарікають на її млявість через слабший ніж зазвичай попит з боку глибокої м’ясопереробки, яка цього сезону зменшила обсяги запасів. Водночас істотно менші поставки імпортної сировини у кінці осені майже нівелюють зовнішній вплив на ціни закупівлі.

Більшість операторів погоджуються, що основним чинником тиску на ціну є сезонність, адже традиційно в цей період споживча активність послаблюється через переорієнтацію на інші види білка та підготовку до опалювального сезону.

«Щодо прогнозів цінової динаміки на грудень, то більшість заготівельників не очікує передсвяткового ажіотажу на ринку, проте вважають, що у першій декаді місяця та напередодні свят ціна закупівлі має відновитися», - наголошують в Асоціації «Свинарі України».

Популярні новини зараз

Олексій "Позитив" Завгородній зізнався про імена для дітей з Сахневич: "Я за двійнят..."

Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай

Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще

Моніторинг щотижневих цін з 11 тижня (11-17 березня) по 48 тиждень (27 листопада – 3 грудня) дивіться на графіку:

Читайте також:

І на Новий рік, і на Різдво: рецепт найніжнішої свинини, запеченої з яблуками та гірчичним соусом

Дві тарілки з'їдаються аж так: рецепт ситного німецького супу з квашеною капустою та свининою

Зазвичай її з'їдають у перший же день: рецепт домашньої курячої ковбаси з сиром та свининою

Такого соковитого м'яса ви ще не куштували: рецепт свинини, вимоченої в молоці та запеченої під сметанним соусом