Служба безпеки України (СБУ) успішно запобігла продажу в Росію викрадених авіаційних комплектуючих, йдеться у повідомленні прес-служби СБУ. Вилучене майно, у тому числі стартер-генератори та авіаційні насоси з запчастинами для багатоцільових винищувачів МіГ-29, оцінюється у понад 10 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Слідство виявило причетність дніпропетровського злочинця, який у 2019 році викрав техніку зі складу українського підприємства. Потім зловмисник довірив знайомому вкрадену продукцію військового призначення для "зберігання" та подальшого продажу.

Комплектуючі літаків бізнесмен сховав на території своєї СТО, а для полегшення їхнього продажу розмістив рекламу на спеціалізованому сайті. Оголошення привернула увагу представників оборонно-промислового комплексу РФ, які шукають запасні частини для бойових літаків.

Хотів продати росіянам запчастини до літаків

СБУ втрутилася, задокументувавши злочинну діяльність та запобігши незаконному продажу військової техніки країні-агресору. Під час обшуків на СТО силовики вилучили 10 авіаційних насосів, 2 стартер-генератори та 1000 додаткових комплектуючих.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Показати ще

СБУ порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 209 КК України, орієнтованої на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинену організованою групою в особливо великому розмірі.

Розслідування, що ведеться, спрямоване на розкриття всіх подробиць злочину та притягнення винних до відповідальності. Визнаним винним може загрожувати до 12 років ув'язнення за участь у цій незаконній діяльності.

Читайте також:

Археолог розкрив загадку найдавнішого прокляття гробниці Тутанхамона

Перекладіть її в інше місце: як потрібно правильно зберігати капусту, щоб вона не гнила і не чорніла

Українцям розповіли про важливі виплати: на одного дорослого дадуть 3600 гривень, а на дитину – 6600 гривень