В Україні система грошового забезпечення для солдатів передбачає, що сума, яку вони одержують, залежить від характеру завдань, які вони виконують.

Важливою інформацією, наданою Володимиром Фітьо, начальником служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ, є те, що мінімальна зарплата солдата на місяць під час навчань становить 20 тисяч гривень.

Коли солдати вже перебувають у зоні виконання завдань, вони отримують грошове забезпечення, що відповідає цій зоні, і воно може змінюватись від 20 до 120 тисяч гривень на місяць. Це надає гнучкість та враховує відмінності в умовах та характері служби.

Важливою зміною, внесеною Міністерством оборони України з 29 вересня стало збільшення додаткових виплат для деяких категорій військовослужбовців. Наприклад, тепер військовослужбовці ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневу поразку противника, отримають 100 000 гривень на місяць (раніше було 30 000). Також збільшено виплати для військовослужбовців, які займаються розмінуванням у районах бойових дій, та для командувачів та штабних співробітників.

Поранені військовослужбовці, які перебувають у розпорядженні більше двох місяців і не здатні виконувати обов'язки стану здоров'я, отримуватимуть додаткові 20 100 гривень. Інструктори навчальних центрів також отримають додаткові виплати від 15 000 до 30 000 гривень. Терміновики та курсанти також враховані у системі додаткових виплат.

Ці зміни у грошовому забезпеченні набули чинності з 29 вересня, і це спрямовано на більш справедливу винагороду та облік особливостей служби різних категорій військовослужбовців в умовах виконання різних бойових та службових завдань.

Популярні новини зараз

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Читайте також: