Народна мудрість стверджує, що цибуля від семи недуг. І це справді так. У ньому багато вітамінів, хімічних речовин. Цибулю використовують у кулінарії, косметології, побутових цілях. Городники люблять вирощувати та зберігати цей овоч. Однак дуже часто при зберіганні цибуля починає проростати чи гнити. Так відбувається тому, що всі ігнорують важливі поради щодо процесу зберігання.
- викопування недозрілих чи перезрілих плодів
- недотримання показників температури та вологості при зборі
- збирання цибулі за сирої погоди
- різке коливання температури при перенесенні цибулин з городу до будинку
- низька обрізка бадилля. ...
- ранній зріз пір'я.
Це лише мала дещиця помилок, які можуть робити городники при відправці цибулі в сховище.
Рекомендації щодо збирання цибулі
Як мінімум за 30 днів до збирання цибулі в залежності від сорту припиняється полив культури. У цей час вологість потрібна найменше. На момент викопування врожаю земля повинна добре просохнути.
Найкраще збирати врожай сонячним днем. Тому городнику потрібно ознайомитися з прогнозом погоди та вибрати відповідний день. Сонячна погода гарантує збирання сухого врожаю. У разі чого прямо на грядці цибулю можна досушити. Та й очистити від землі в цьому випадку неважко.
Якщо цибулини потрапили під дощ, їх миють, знімають лушпиння, видаляють пір'я, зрізають коріння і просушують у приміщенні, що провітрюється. Через 15-20 діб на цибулі з'явиться нова золотиста шкірка.
Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути
Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Читайте також:
Цибуля буде твердою і свіжою кілька місяців: хитрощі правильного зберігання
Скільки можна зберігати оселедець під шубою, щоб не стало погано. Названо термін зберігання
Цей смак підкорить усю сім'ю: рецепт фаршированого перцю з бринзою та яйцем