Існування пам'ятного дня святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії тепер відзначатиметься в церковному календарі щороку 17 вересня.

Детальніше про день 17 вересня, його традиції, заборони та прикмета читайте у нашому матеріалі.

Історія пов'язана з благочестивою вдовою на ім'я Софія, яка жила в Римі за правління імператора Адріана в II столітті. У неї були три дочки з іменами Віра, Надія та Любов, які мали імена трьох основних християнських чеснот.

Софія завжди виховувала своїх дочок у вірі та навчала їх не прив'язуватися до земних багатств. Коли Адріан дізнався про їхню віру, він вирішив обернути дівчат у язичництво. Імператор спочатку пробував підкупити їх подарунками, але коли помітив, що вони не піддаються, він перейшов до погроз і розпорядився зазнати дівчат страшним мукам.

Софія, не в змозі допомогти своїм дочкам, могла тільки дивитися на їхні страждання. Після загибелі мучениць Софія поховала їхні останки і два дні не покидала могил. На третій день, з милості Господа, Софія тихо померла, приєднавшись до своїх дочок у Царстві Небесному.

Їхня історія символізує справжню віру і вірність, незважаючи на страждання та гоніння. Вони є прикладом справжнього християнства і вічної надії на життя в Божому Царстві. День пам'яті цих святих нагадує нам про силу віри та прихильності, які можуть подолати будь-які випробування.

Популярні новини зараз

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Володимир Зеленський розповів, як переможе Україна: рішення мають бути ухвалені з жовтня по грудень

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Що заборонено робити 17 вересня

1. Заборонено ходити 17 вересня росою босоніж. Вважається, що така дія може мати негативні наслідки для здоров'я.

2. Жінкам не рекомендується займатися домашніми справами 17 вересня. Натомість переважно приділити час відпочинку та самопрояву.

3. Радять уникати зациклювання 17 вересня на негативних думках та емоціях. Особливо важливо 17 вересня підтримувати позитивний настрій та не допускати песимістичних думок.

Народні прикмети та традиції на 17 вересня

- Спостереження за погодою 17 вересня має своє значення: дощова та холодна погода віщує ранню весну, а тепла та сонячна погода вказує на холодну зиму. Таким чином, на основі погоди 17 вересня можна зробити деякі припущення щодо майбутніх сезонів.

- Інша прикмета 17 вересня пов'язана з міграцією журавлів. Якщо 17 вересня журавлі летять на вирій, то вважається, що на Покров (14 жовтня) вже буде мороз.

- Активне опадання листя 17 вересня також несе свою інформацію. Якщо листя вже почало масово падати 17 вересня, це може бути попередженням про наближення похолодання, а отже, час готуватися до зими.

Читайте також:

Вас обов'язково перевірять: що потрібно знати про перекази на картки та до чого готуватися

Пенсію можуть скоротити відразу на 50%: кого це торкнеться і чого чекати

Зарплати перераховуватимуть у два етапи: скільки ви отримуватимете