Нещодавнє дослідження, проведене вченими з Університету Бірмінгема та опубліковане в Журналі алергії та клінічної імунології, викликало стурбованість щодо потенційних негативних наслідків вдихання парів електронних сигарет на імунну систему.

Про це пише «rbc»

Дослідження було зосереджено впливу як никотинсодержащих, і неникотиновых парів електронних сигарет на імунні клітини, відомі як нейтрофіли. Нейтрофіли відіграють вирішальну роль у захисті легень від потенційного пошкодження.

Більше ранні дослідження показали, що куріння може призвести до пошкодження легень, що може призвести до руйнування нейтрофілів.

У здоровому організмі нейтрофіли мігрують із кровотоку в області потенційного пошкодження легень, де вони виконують захисні функції. Дослідження показало, що вплив пари електронних сигарет порушує нормальне функціонування цих нейтрофілів.

Хоча електронні сигарети позиціонуються як менш шкідлива альтернатива традиційним сигаретам, це дослідження доповнює кількість даних, що свідчать про те, що вони не можуть бути повністю нешкідливими, особливо щодо імунної системи.

Популярні новини зараз

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Сара Абрамівно, сипте дві порції: рецепт неповторних єврейських пельменів "Креплах"

Показати ще

"Електронні сигарети вважаються нібито меншою шкодою, нібито вони допомагають курцям кинути палити, але наші дані доповнюють поточні докази того, що електронні сигарети не нешкідливі, і наголошують на необхідності фінансування довгострокових досліджень серед вейперів", - сказав доктор Аарон Скотт, доцент Університет Бірмінгема.

Дивно, але пари рідини для електронних сигарет без нікотину мали такий самий негативний вплив на нейтрофіли, як і пари з нікотином, що вказує на те, що шкідливий вплив вейпінгу не може бути пов'язаний виключно з нікотином.

Хронічні користувачі електронних сигарет можуть бути схильні до постійних респіраторних проблем через порушення активності нейтрофілів, викликаного вейпінгом.

Доктор Аарон Скотт, доцент кафедри респіраторних наук в Університеті Бірмінгема, наголосив на необхідності довгострокових досліджень серед вейперів, щоб краще зрозуміти потенційні ризики для здоров'я, пов'язані з електронними сигаретами.

"Таким чином, вплив, який пари електронних сигарет чинять на рухливість нейтрофілів, викликає серйозне занепокоєння, і, якщо людина курить постійно - вона буде постійно зазнавати респіраторних захворювань", - сказав Девід Тікетт, співавтор дослідження та професор медицини в Університеті Бірмінгема.

Таким чином, це дослідження показує, що вейпінг, навіть без нікотину, може порушувати нормальну функцію імунних клітин у легенях, викликаючи стурбованість щодо його довгострокового впливу на здоров'я органів дихання.

Читайте також:

Вже від одного запаху вам захочеться з'їсти одразу 5 штук: рецепт котлет з вівсяних пластівців та грибів

Обвів навколо пальця: Кім Чен Ин віддасть Путіну снаряди, які будуть вибухати прямо у стволах російської артилерії

Українців потішили: почнуться підвищення зарплат. Буде два етапи