Протягом останнього місяця російські окупанти частенько нападали на Україну з використанням безпілотників-камікадзе «Шахед», причому атаки відбувалися майже щодня і включали постійну кількість дронів — від 20 до 30 у кожній атаці. Напади часто відбуваються за певною схемою, і агресори, схоже, мають стандартний порядок дій для таких нічних атак.

Про це пише «glavred»

Юрій Ігнат, прес-секретар Головнокомандування ВПС ЗСУ, підкреслив регулярність цих атак і стабільність кількості дронів, що використовуються. Він зазначив, що українськими силами спостерігається стабільний відсоток збитих дронів, а засоби ураження, що використовуються, також залишаються стабільними. Ці напади відбуваються майже щоночі, при цьому агресор використовує дрони-камікадзе «Шахед».

"Змінювати в ранковому зведенні про нічну атаку особливо нічого не треба, вже все фактично шаблонно. Тому, що зразкова кількість БПЛА - 20-30, приблизний відсоток збиття, засоби поразки, які ми використовуємо теж стабільно. Противник фактично щоночі вже завдає ударів" Shahed", - розповів Ігнат.

Основною метою атак дронів стала портова інфраструктура Одеської області. Проте останнім часом в атаках відбулися зміни: окупанти запускали безпілотники з різних регіонів Російської Федерації, зокрема з Єйська, Курська, Брянська, Чауди та інших.

13 вересня в Одеській області відбулася велика атака, внаслідок якої було завдано шкоди портовій та цивільній інфраструктурі та сталася пожежа. Шестеро людей отримали поранення, троє - у важкому стані, троє - у стані середнього ступеня тяжкості. Пізніше повідомлялося, що внаслідок нападу постраждали семеро людей, у тому числі шість водіїв вантажівок та один місцевий житель. Усіх поранених було госпіталізовано, один водій перебуває у критичному стані.

Популярні новини зараз

Теплиця теж потребує догляду перед морозами: як провести дезінфекцію ґрунту правильно

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Читайте також:

От і приїхали: у Росії зникає дизельне паливо, а бензин дають лише за талонами

Ось це поворот: банки можуть блокувати картки українців, які ухиляються від мобілізації

Лукашенка притиснули ще більше: Латвія закриває пункти перепустки. Залишиться лише один