У ніч на операцію українська військова контррозвідка у взаємодії із ВМС України провела успішну спецоперацію під Євпаторією у Криму. Метою операції була нейтралізація російської системи ППО «Тріумф», вартість якої оцінюється у 1,2 мільярда доларів.

Про це пише «УНІАН»

Українські дрони атакували радари та антенні системи російської системи ППО «Тріумф». Ці перші удари вивели з ладу станції радіолокації, внаслідок чого система ППО засліпла.

Після виведення з ладу радіолокаційних станцій українські військово-морські підрозділи здійснили пуск двох крилатих ракет "Нептун" по пускових комплексах С300/400 "Тріумф" системи ППО. Ці ракетні удари ефективно нейтралізували пускові комплекси.

Український уряд та військові офіційно підтвердили атаку на російські системи ППО поблизу Євпаторії у Криму. Ця операція є важливою подією в конфлікті, що триває.

"Вранці ЗСУ завдали удару за місцем розташування ворожих ракетних комплексів "земля-повітря" поблизу Євпаторії у тимчасово окупованому Криму", - повідомили у ЗСУ.

Популярні новини зараз

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Показати ще

Місцеві жителі повідомили, що чули вибухи та були свідками польотів дронів під час операції, і ця новина викликала ажіотаж у соціальних мережах.

Успішна операція розглядається як стратегічне досягнення для України і знаменує собою ще один крок у конфлікті, що триває в регіоні.

Читайте також:

Лукашенко вже всерйоз переживає за своє життя, почавши створювати приватну армію

Ніжніше ви не куштували! А скоринка яка! Рецепт курки, запечені на пляшку з пивом

Ви загробите своє здоров'я: названі 7 продуктів, які в жодному разі не можна їсти натщесерце