Багато любителів риболовлі погодяться, що якщо придивитися до фото рибалок, яким пощастило побороти гігантського сома, то в них в очах можна зустріти таку ж непідробну радість, як у дитини, яка дивиться на диво-силача на цирковій арені. І справді, зробити фото з гігантом-сомом мріє кожен рибалка.

Стало відомо, що рибалка Ярослав із міста Рівного приїхав на річку Ікву з метою зловити щуку.

Проте замість щуки "клюнув" величезний сом. Вага гіганта – 35 кілограмів, а довжина – 170 сантиметрів. Зважаючи на вагу гігантського сома, йому близько 10 років.

Про це пише Радіотрек.

Як розповів журналістам Ярослав, упіймати такого гіганта було завдання не з легких.

"Було непросто. Сом чинив опір цілу годину! Потягнув мене в очерет, але зрештою мені вдалося витягнути цього монстра. Рибіна настільки велика, коли привіз її додому, довелося розпилювати ножівкою", - розповів Ярослав про свій улов.

Популярні новини зараз

Їх знанням позаздрять усі мудреці: знаки Зодака, які дають найкращі поради в будь-якій ситуації

Вам потрібно 4 інгредієнти та 25 хвилин: найшвидший рецепт яблучного варення на зиму

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Зазначимо, що у 2018 році в Україні виловили сома вагою цілих 140 кілограмів! Рибу спіймали під Черкасами і вона справді була величезна.

Посилання:

  • Латинська назва риби Silurus glanis, це справді дуже велика прісноводна риба, що відноситься до сімейства сомових, здатна набрати масу тіла до 400 кг при довжині 5 м, така вага сом набирає завдяки нестримному апетиту та малорухливому способу життя. У денний час риба воліє залягти на дно в ямі з мулистими відкладеннями, а з приходом сутінків починає активне годування. У раціоні гіганта можна зустріти все, що завгодно, від птиці, що випадково потрапила у воду, до собаки або теляти, що прийшли на водопій. В основному сом харчується хробаками, черепашками, ракоподібними, залишками рослинності, дрібнішою рибою.

Читайте також:

Такого клювання ви ще не бачили: названо найкращі дні для риболовлі у вересні. Запишіть дати

На такому б на рибалку їздити: як виглядає Hummer для подорожей з другим поверхом, що висувається.

Ловитиметься короп, сом і карась: розкрито секрет хорошого клювання. Така рибалка запам'ятається