Аварійна посадка літака Airbus А320 «Уральських авіаліній», що прямував із Сочі до Омська, — ще один примітний авіаційний інцидент, пов'язаний із вимушеною посадкою.

Про це пише «bbc»

Літак, на борту якого знаходилося не менше 165 осіб, прямував із Сочі до Омську, але зіткнувся з труднощами, у тому числі з гідравлікою. Пілоти оголосили аварійну ситуацію і попрямували на запасний аеродром у Новосибірську.

Повідомляється, що літак мав проблеми з гідравлічною системою, що викликало побоювання з приводу приземлення. Втрата гідравлічного тиску може вплинути на поверхні керування літаком, включаючи гальма. Літак ризикував втратити гальмівну здатність при приземленні.

Екстрена посадка російського літака у полі

Новосибірськ був обраний як запасний аеродром через його довшу злітно-посадкову смугу, на якій потенційно можна було розмістити літак навіть при проблемах з гідравлікою. Проте, зважаючи на все, літак здійснив незаплановану посадку, не долетівши до аеродрому.

Популярні новини зараз

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

Пілоти здійснили успішну вимушену посадку в полі неподалік села Кам'янка, приблизно за 180 кілометрів від Новосибірська. Цю посадку було здійснено досить вміло, тому про загиблих не повідомлялося. Лише одній людині була потрібна медична допомога через підвищений артеріальний тиск.

Різні джерела повідомляють різну кількість пасажирів та членів екіпажу на борту. Росавіація повідомила про 159 пасажирів і шістьох членів екіпажу, тоді як інші джерела називали цифри в 167 або 170 осіб, у тому числі 23 дитини.

Екстрена посадка російського літака у полі

Слідчим комітетом Росії за фактом події порушено кримінальну справу за фактом порушення правил безпеки експлуатації повітряного транспорту (ч. 1 ст. 263 КК РФ). Незважаючи на вимушену посадку, обійшлося без жертв.

Пілот Сергій Бєлов отримав високу оцінку за ухвалення рішень під час інциденту.

Літаку Airbus A320-200, який брав участь в інциденті, на той момент було близько 20 років. «Уральські авіалінії» експлуатують його з 2013 року, після того, як його використовували дві арабські авіакомпанії.

Екстрена посадка російського літака у полі

Фюзеляж літака залишився неушкодженим, пасажири змогли самостійно евакуюватися сходами. У сусідньому селі Убинське створено пункт тимчасового розміщення.

Читайте також:

Це не затягнеться на роки: відомий астролог розповів, коли Україна святкуватиме перемогу

Як правильно вибрати зелений горошок, щоб він був м'яким та свіжим: секрети господинь

Ви весь час робили це неправильно: названі помилки при зберіганні цибулі, через які вона псується