"Країна-паром, що курсує між Сходом і Заходом"... саме так ще 1905 року назвав свою країну угорський поет Ендре Аді. З того часу минуло понад 110 років, але політику прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана можна сміливо назвати "і вашим, і нашим". Ще б пак, Угорщина давно перебуває і в ЄС, і в НАТО, проте Віктор Орбан завжди виявляв доброзичливе ставлення до президента Росії Володимира Путіна, незважаючи на конфлікт в Україні. Ось тільки останнє рішення прем’єра здивувало весь світ.

Так стало відомо, що Віктор Орбан планує відмовитися від російського ядерного палива на користь французького.

Заява прем'єр-міністра про перехід на французьке ядерне паливо прозвучала на традиційному пікніку в селі Кече 10 вересня, де Віктор Орбан розповів про свої плани та політику включно до 2034 року, передає угорське видання telex .

За словами 60-річного Орбана, він має намір керувати Угорщиною до 2034 року. Більше того, він чітко знає, як зробити, щоб увесь світ поважав Угорщину. Для реалізації цієї мети у команди Орбана є "великий план" із 15 пунктів, серед яких:

  • досягнення демографічного повороту;
  • створення економіки, заснованої на праці;
  • стати кредитором та сучасною індустріальною нацією замість того, щоб брати кредити;
  • угорські підприємці мають інвестувати за кордоном, а прибуток привозити до Угорщини;
  • розвиток армії;
  • використання цифрового громадянства;
  • енергетична самодостатність.

При цьому, коли Орбан говорить про енергетичну самодостатність, він заявив про бажання перевести єдину атомну електростанцію в країні "Пакш" з російського ядерного палива на французьке.

Ця заява, до речі, була зроблена на тлі можливого початку робіт (у жовтні) з будівництва другої черги АЕС "Пакш II", кредит на яку надає Росія, а роботи проводитиме "Росатом". За умовами договору між Москвою та Будапештом Росія стає єдиним постачальником ядерного палива до Угорщини.

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Їх знанням позаздрять усі мудреці: знаки Зодака, які дають найкращі поради в будь-якій ситуації

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Нагадаємо, що нещодавно Віктор Орбан зробив нову скандальну заяву щодо суверенітету України. За його словами, існування України та дієздатність ЗСУ тримаються лише на грошах Заходу, і Україна нібито не має сил захищатися від Росії.

Читайте також:

А ось такого ще не було: у Криму на автозаправках зникло дизельне пальне

Путін готує армію до нового масштабного наступу, вже відома дата

Путіна доведено до відчаю, його зовсім скоро можуть усунути: що зараз відбувається в Кремлі