Шкідники кімнатних квітів завжди доставляють масу проблем квітникарям. Ще б пак, вони псують зовнішній вигляд рослин, послаблюють їх, а при відсутності лікування призводять до загибелі квітки.

Найчастіше причетні до гибелі кімнатних рослин дрібні чорні мошки. Слід регулярно оглядати квіти, а при виявленні шкідника негайно приступати до боротьби народними або хімічними способами. Однак в першу чергу слід виправити помилки в догляді, щоб надалі не допустити повторної появи комах.

Залишаються мошки в рослинах лише при таких умовах:

  • Перезволоження грунту. Найбільш частіша причина заселення квіткових горщиків мошками - надлишкові поливи рослин. В результаті грунтовий шар не просихає, залишається завжди вологим - це ідеальне середовище для життєдіяльності личинок.
  • Скупченість квітів. Недостатня провітрюваність, близьке розташування кімнатних культур створює вологі, комфортні для мошок умови. Комасі є де сховатися: коли вони стануть помітні, то всі горщики вже будуть заражені.

З яєць, відкладених в грунт, з'являється безліч личинок. Вони живуть в грунті і живляться ніжними корінцями рослин. Квіти страждають від дефіциту вологи і поступово гинуть.

Крім того, пошкоджене коріння - «ворота» для різних вірусів і грибків. Вони підсилюють негативний вплив мошок, не залишаючи рослині жодного шансу на виживання.

Проти мошок використовують:

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Теплиця теж потребує догляду перед морозами: як провести дезінфекцію ґрунту правильно

Показати ще
  • Часник. Його запах відлякує більшість шкідників, в т.ч. мошок. Для захисту рослин застосовують часниковий настій. На 1 л достатньо додати кілька подрібнених зубчиків часнику і настояти протягом двох годин. Отриманим розчином поливають грунт в горщиках, а в якості профілактики на підвіконні розкладають нарізані шматочки часнику.
  • Цитрусова шкірка. Масла і речовини, що містяться в шкірках цитрусових плодів, відлякують комах і знищують личинки. Їх подрібнюють, закладають в грунт, розкладають в горщиках і на підвіконні.

Читайте також:

Енергетика у вашому будинку буде завжди поганою: названо 8 звичок, що притягають біди

Приносить удачу, береже від бід: чому треба тримати квіти лаванди у будинку

Терміново це викидайте: названі предмети, які притягують лихо до вашої оселі