Кремль офіційно заявив, що не готовий вести переговори щодо припинення війни проти України. Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков роз'яснив цю позицію у заяві російському інформаційному агентству ТАРС. У заяві Пєскова наголошувалося, що умов для поновлення переговорів з Україною немає і немає зараз. Він також заявив, що переговори будуть можливі лише у тому випадку, якщо Київ визнає «реалії», які змінилися з березня 2022 року.

Про це пише «pravda»

Ця заява послідувала за висловлюваннями держсекретаря США Ентоні Блінкена від 10 вересня, в яких Блінкен заявив, що мирні переговори з Росією наразі нежиттєздатні. Однак він зазначив, що якщо президент Росії Володимир Путін висловить зацікавленість у переговорах, українська влада буде готова взяти в них участь.

"Передумов для поновлення переговорів з Україною як не було, так і немає; Києву доведеться розпочинати переговори з РФ із визнання реалій, що з'явилися з березня 2022 року", - заявив Пєсков.

Президент України Володимир Зеленський також висловився із цього приводу, заявивши, що поточний момент не сприяє переговорам з Росією. Він вважає, що Росія прагне послабити Україну за допомогою воєнної кампанії, що триває, але стверджує, що Росія зрештою програє в затяжній війні.

Для наочності: у 2014 році Росія окупувала Крим та частину східної України. У лютому та березні 2022 року Росія захопила додаткові території на півдні та сході України, хоча українським силам вдалося повернути собі деякі території на півночі та в центрі країни.

Популярні новини зараз

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Показати ще

Українські школярі отримають безкоштовні ноутбуки та планшети: що потрібно знати

Путіна доведено до відчаю, його зовсім скоро можуть усунути: що зараз відбувається в Кремлі

Раніше за таку віддали б дві "Волги" та приватний будинок: як виглядав прототип "Жигулів", який був схожий на іномарку