Вибір правильного зеленого консервованого горошку має важливе значення для забезпечення якості ваших страв. Ось кілька порад від експерта з харчування Наталі Мазурик:

Віддавайте перевагу скляним контейнерам, а не банкам. Скляні банки дозволяють чітко бачити вміст, що полегшує виявлення будь-яких проблем, таких як несвіжий горошок чи каламутний соус.

Завжди перевіряйте термін придатності консервів. Свіжий горох кращий, але його максимальний термін зберігання зазвичай становить до 5 років. Переконайтеся, що маркування містить повний термін.

Шукайте банки з написом "мозковий горошок". Цей горошок менший за розміром, але солодший і не стає борошнистим.

Вибирайте горох, виготовлений у червні чи липні. Цей час збігається із сезоном збирання врожаю, що забезпечує більш соковитий горох.

Для зберігання гороху зазвичай достатньо термічної обробки, тому покладатися на хімічні добавки не варто. У складі має бути достатньо солі та цукру, щоб він вважався якісним, а ще краще – взагалі без цукру.

Популярні новини зараз

Справжня прикраса: рецепт печива "Каштани" з маминого зошита

Забули чи не встигли побілити дерева? Не переживайте, чи є еліх 3 способи захистити сад

На упаковці написано неправильно: скільки рідкого порошку для прання потрібно насправді

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Показати ще

Зелений горошок може бути різних кольорів: від яскраво-зеленого до оливкового. Зміна кольору залежить від термічної обробки гороху під час виробництва.

Начинка може бути як прозорою, так і каламутною. Помутніння може виникнути, якщо в розсіл потрапить крохмаль із гороху, що не вважається дефектом. Однак у консервованому горошку не повинно бути сміття та шматочків стручків.

Дотримуючись цих порад, ви зможете вибрати для своїх рецептів високоякісний консервований зелений горошок.

Читайте також:

Отруєння Кадирова: винного дуже швидко знайшли і страшенно покарали

Грошовий молодик: яким знакам Зодіаку дуже пощастить із середини вересня

Один тільки запах зводить з розуму: рецепт маринованого сала з паприкою в розсолі